MEKANA I SOČNA: Piletina sa kuvanim pirinčem uz dodatak putera i začina
Mekana, aromatična piletina se i pravi sa puterom, uz dodatak začina i luka. Paradajz sos takođe igra bitnu ulogu, a kuvani pirinač savršeno upija sve te sosove.
08. 04. 2024. u 13:31
AVGOLEMONO - GRČKA PILEĆA SUPA SA LIMUNOM: Vrhunski ukus, a možete je jesti i kao samostalan obrok
Za danas preporučujemo pileću supu malo drugačiju od one koju su spremale vaše bake i mame. U ovu se dodaje limun. Pored toga, idu i mućena jaja, pa je ukus puniji i supa se može jesti kao lagan obrok.
07. 04. 2024. u 09:30
MESNA ŠTRUDLA: Popularno jelo od mlevenog mesa
MESNA šturdla pravi se od mlevene govedine i vrlo je izdašna. Možete da je pravite u vreme velikih porodičnih okupljanja i poslužite je uz krompir, pečeni ili kuvani.
04. 04. 2024. u 12:14
SLASNI GIROS: Imaćete osećaj kao da ste na moru u Grčkoj, neodoljivo ukusan
GIROS je mnogima jedno od omiljenih brzih jela, a evo kako da ga spremite kod kuće i da bude savršeno ukusan.
02. 04. 2024. u 09:00
SAVRŠEN RUČAK ZA PRVE PROLEĆNE DANE: Pravi posni obrok - Paprike punjene krompirom i graškom
PAPRIKE punjene krompirom i graškom su obrok koji ćete često da pravite tokom posta.
01. 04. 2024. u 11:00
JELO IZ RERNE: Šnicle sa povrćem, pečene u rerni, neverovatno sočne i ukusne
Ovaj ručak ćete imati za dva dana.
30. 03. 2024. u 12:00
RIBLJI ĆEVAPI: Dobro poznato jelo u novom ruhu, jelo koje će zavoleti i oni koji nisu ljubitelji ribe
Ovo je recept u kome će uživati i odrasli i deca bez straha od ribljih kostiju.
28. 03. 2024. u 14:22
POSNA EGZOTIKA: Ovo je najbolji recept za prženu ribu, a slatko-kiseli sos sa povrćem i voćem daje poseban šmek
Napravite filete ribe u slatko-kiselom sosu. Ništa bolje niste probali, a dovoljno je da kao prilog poslužite pirinač.
27. 03. 2024. u 16:40
RIBLJE ĆUFTE U PARADAJZ SOSU: Ukusno posno jelo koje će zadovoljiti i nepca najzahtevnijih
Riblje ćufte su idealna zamena za one od junećeg ili svinjskog mesa, posebno u danima posta.
25. 03. 2024. u 11:00
OVAKVE ĆUFTE SIGURNO NISTE PROBALI: Zapečene sa povrćem i jajima, odličan predlog za ručak (VIDEO)
NAPRAVITE ćufte zapečene sa povrćem i jajima, a možete da ih služite samo sa salatom.
24. 03. 2024. u 12:00
POSNA SARMA SA SUVIM GROŽĐEM: Sjajno jelo u kome će svi uživati
Post je pred nama pa vam danas donosimo recept za jelo koje se topi ustima i koje će rado jesti cela porodica.
23. 03. 2024. u 11:00
HAJDUČKA TEPSIJA: Tradicionalno jelo iz Hercegovine, sočna teletina sa crnim lukom i belim vinom
Ovaj gurmanski specijalitet se sprema sa teletinom i crnim lukom, a lagano se krčka u vinu sa začinima. Danas je ovaj recept pomalo zaboravljen, zato vam predlažemo da ga napravite i saznate zašto je ovo jelo bilo toliko popularno nekada.
21. 03. 2024. u 14:00
PIJANI ŠARAN: Odličan posni ručak koji ćete obožavati, sjajan trenutak da probate ovaj recept
ŠARAN spada u najpopularnije rečne ribe na našim prostorima, a u pitanju je riba izuzetnog nutritivnog profila, a ovo je najjednostavniji način da pripremite ovu ribu.
21. 03. 2024. u 11:00
DŽIGERICA IZ RERNE: Najzdravija priprema obroka za koji se veruje da jača celo telo
POSLUŽITE je uz pire krompir, ili uz skuvan pirinač i salatu po želji.
20. 03. 2024. u 15:00
RIŽOTO SA LIGNJAMA KAKAV DO SADA NISTE PROBALI: Savršen ručak za celu porodicu
I u vašoj kuhinji može se osetiti miris mora, a kad probate ovaj specijalitet, imaćete utisak da sedite u najekskluzivnijem restoranu na nekoj obali umesto u svojoj trpezariji.
20. 03. 2024. u 11:00
PLJESKAVICE OD SVINJSKE DŽIGERICE: Jednostavno, izdašno i ukusno
Da džigerica bude mekša i ukusnija, čim je kupite, prelijte je mlekom i držite u frižideru do pripreme, ali ne duže od jednog dana.
19. 03. 2024. u 13:00
TURSKI SPECIJALITET, SPOJ MIRISA I UKUSA: Za današnji ručak probajte nešto drugačije - Kebab od belog mesa
KEBAB je čuveno tursko jelo koje se pravi od mlevenog mesa.
14. 03. 2024. u 09:30
SAVRŠENA IDEJA ZA BRZI RUČAK: Tikvice sa suvom slaninom, delikates kojem niko ne može odoleti
Ako volite tikvice, a ne volite klasične recepte za njihovo spremanje, onda je ovo pravi recept za vas.
12. 03. 2024. u 19:40
SA MESOM, SOČNO JELO ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO: Punjeni patlidžan
SAVRŠEN spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
12. 03. 2024. u 11:12
PROLEĆE U TANJIRU: Kapama od spanaća i svinjskog mesa (FOTO)
Kapama je idealan obrok, a kombinacija spanaća, mesa i pirinča predstavlja praznik za nepca, ali i za oči, jer ukoliko se posluži sa salatom i kiselim mleko, predstavlja pravo „proleće na tanjiru“.
11. 03. 2024. u 11:00
VIŠE OD 20 MILIONA PREGLEDA, VIRALNO JELO: Medena piletina, svaki zalogaj je gurmanski raj
SPREMA se jednostavno a svaki zalogaj se pamti.
10. 03. 2024. u 11:00
KAO STVORENE ZA NEDELJNI RUČAK: Ćufte na italijanski način
DANAS su ćufte uobičajeno jelo koje se voli širom sveta.
10. 03. 2024. u 10:00
GURMANSKA OPCIJA ZA OBROK, SAVRŠENO POMEŠANIH UKUSA I TEKSTURA: Ćufte od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice
ĆUFTE od mešanog mesa u pirinču i sosu od brusnice predstavljaju odličan spoj slanog i slatkog, a od brusnice se stvori karmelizovani sos.
09. 03. 2024. u 11:00
SAVRŠEN I LAGAN PRILOG NA SVAKOJ TRPEZI, A BRZO SE PRAVE: Punjene paprike sa pestom i piletinom
PUNjENE paprike sa pestom i piletinom su lagane, a pored toga se brzo i jednostavno prave.
08. 03. 2024. u 13:00