
ČETIRI BRZINSKE OBROKA SA NAJMANJE KALORIJA: Ukusno, a ne goji
Četiri brzinska obroka sa najmanje kalorija možete da kobinujete na različite načine, prilagođavate svom ukusu i bez griže savesti uživate u jelu.
17. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

PELTE: Zaboravljena starinska poslastica, u koju ne ide ni gram šećera, a priprema se za 10 minuta (VIDEO)
Pelte je tradicionalni dezert koji potiče iz osmanske kuhinje, popularan je u Turskoj, ali i u drugim krajevima Balkana.
17. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

GURMANSKI UMAK OD BELOG LUKA KOJI ĆE VAS ODUŠEVITI: Ukus koji svakom jelu daje dodatnu aromu
Umak od belog luka po turskom receptu je idealan za gurmane, napravite ga za goste i druženja uz malo tostiranog hleba ili čipsa.
16. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

NAJSOČNIJA VEČERA ZA CELU PORODICU: Nema ukusnije i izdašnije, a sprema se očas posla
Najbrža i najukusnija večera kada nemate puno vremena za pripremu.
15. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

KAKO SE PRAVI NAJUKUSNIJI PIRE KROMPIR: Najbolji prilog uz svako jelo
Složićete se da je pire krompir najbolji prilog uz svako jelo, a profesionalni kuvar otkrio je da postoje jednostavani trikovi koji garantuju savršen krompir pire svaki put.
13. 02. 2025. u 17:00Jovana Vasić

KEŠKUL: Recept za tradicionalni turski puding
Brojne recepte smo preuzeli od Turaka, pa su nam najpoznatije baklava, tufahije, sarma i slično. Međutim, manje poznat ali ne i manje ukusan je i keškul, orijentalni recept za puding na bazi badema.
11. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

NEMATE ULJA KOD KUĆE, NEMA PROBLEMA: Ove namirnice mogu da zamene zejtin u pripremi hrane
Nestalo vam je ulje, a hteli ste baš danas da napravite recept čiji je jedan od sastojaka upravo ulje. Ne brinite, postoje neke namirnice koje mogu biti odlična zamena, a verovatno neke i imate kod kuće.
10. 02. 2025. u 16:00Novosti online

UKUSNE I SOČNE: Ćufte od sardina u paradajz sosu
UKOLIKO imate konzervu sardina napravite ove ćufte u paradajz sosu, biće pravi specijalitet.
09. 02. 2025. u 13:00

OVAKVU PICU NISTE PROBALI: Najukusnija karbonara
KARBONARA pica se pravi brzinski i možete da je prilagođavate svom ukusu.
07. 02. 2025. u 11:00

KADA JEDNOM SPREMITE OVU PASTU, UVEK ĆETE JE PRAVITI: Popularni turski recept osvaja, a za pripremu je potrebno nekoliko minuta
VIRALNA turska pasta sa najboljim sosom je jelo koje ćete stalno da pravite.
07. 02. 2025. u 09:00

LAKO SE PRAVI I VEOMA JE UKUSNA: Lažna pica od krompira, sa kačkavaljem i paradajzom (VIDEO)
Krompir sa kačkavaljem i paradajzom je kao lažna pica, lako i brzo se pravi i vrlo je ukusan obrok.
31. 01. 2025. u 07:00

POHOVANI KISELI KRASTAVČIĆI: Pikantna zakuska koju možete brzinski da napravite
Savršen recept kada vam dođu iznenadni gosti.
27. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom
Sveti Sava je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.
27. 01. 2025. u 11:00Novosti online

JAPANSKE PALAČINKE: Bolje nego obične, savršene su za doručak ili večeru (VIDEO)
Kako bi vam japanske palačinke ispale vazdušaste i mekane bitno je da belanca umutite u šne, a neophodno je da koristite višenamensko ili brašno za kolače. Za japanske palačinke je potrebno svega par sastojaka i malo vremena, a najbitnije je da smesu umutite kako treba.
26. 01. 2025. u 07:00Novosti online

LAZANJE SA PALAČINKAMA: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako
Brza priprema i ukus koji obuzima.
24. 01. 2025. u 13:00Novosti online

NAPRAVITE SAMI TABLETE ZA MAŠINU ZA SUDOVE: Jeftine i efikasne, a peru kao kupovne
Lako i brzo možete sami da napravite kockice za mašinsko pranje sudova.
23. 01. 2025. u 15:00Novosti online

ŠPANSKI OMLET: Neodoljivo jelo koje morate probati
Ako volite da isprobate, naš predlog za doručak je španski omlet. Pravi se od tri jeftina sastojka, bez mnogo muke, a zasitiće vas.
22. 01. 2025. u 07:30Novosti online

POHOVANI KAČKAVALJ: Pomoću ovog trika će svaki put ispasti savršeno
Recept za pohovani kačkavalj je vrlo jednostavan, ali ipak postoji jedan trik pomoću kog će biti isti kao iz restorana. Naime, tajna je u tome da kačkavalj stavite u zamrzivač sat vremena pre pripreme.
21. 01. 2025. u 15:00Novosti online

KIKIRIKI PUTER: Recept koji je bolji, zdraviji i jeftiniji od kupovnog
Sladak, orašast, kremast i hrskav, recept za puter od kikirikija sigurno će postati vaš novi omiljeni namaz. Sve što vam je potrebno je procesor za hranu i tri jednostavna sastojka.
21. 01. 2025. u 11:00Novosti online

KAKO SE PRAVILNO GASI SLAVSKA SVEĆA: Običaji se razlikuju od mesta do mesta, ali samo je jedan način ispravan
Slavska sveća je jedan od glavnih simbola slave, a evo kako pravilno da je ugasite nakon što proslavite krsnu slavu.
20. 01. 2025. u 13:00Novosti online

DOMAĆI LIKER OD NARA: Pravi se od samo tri sastojka, po tradicionalnom italijanskom receptu
Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.
20. 01. 2025. u 12:00Novosti online

DA LI SVINJSKA MAST IMA ROK TRAJANJA? Evo kako da znate da li se pokvarila
Kao i kod većine masnoća koja se koriste u kulinarstvu i mast može da se pokvari i užegne. Iako svinjska mast sigurno može da se drži na sobnoj temperaturi, u ostavi ili na nekom tamnom mestu, mogućnost da se pokvari se znatno povećava kada se temperatura ne održava konstantnom. Ukoliko je čuvate van rashladnog uređaja može da vam traje od četiri do šest meseci, a rok trajanja se produžava ukoliko je skladištite u frižideru, na čak godinu dana.
20. 01. 2025. u 09:00Novosti online

SLANE KUGLICE SA ČVARCIMA: Savršeno predjelo za slavsku trpezu
Napravite za slavu ove kuglice sa čvarcima koje se tope u ustima.
19. 01. 2025. u 07:00Novosti online

KAKO NAJBRŽE SKUVATI SLAVSKO ŽITO: Donosimo vam trik uz koji će svako zrno biti raskuvano i rastresito
Postoji trik kojim možete ubrzati kuvanje slavskog žita i tako skratiti vreme pripreme. Sve što je potrebno da uradite je da dan ranije potopite pšenicu u vodi i tako ostavite dok ne krenete da je kuvate sutradan. Na taj način će zrna omekšati i ona će se mnogo brže skuvati.
18. 01. 2025. u 13:00Novosti online