SA MESOM, SOČNO JELO ZA PRAVO ZADOVOLJSTVO: Punjeni patlidžan
SAVRŠEN spoj povrća i mesa daće celom jelu neodoljivu aromu.
Sastojci:
* 2 plava patlidžana
* 200 g mlevenog mesa
* 3 kašike pirinča
* pola kašičice bibera
* pola kašičice bosiljka
* 2 čena belog luka
* 1 dcl soka od paradajza
* so po ukusu
* 1 jaje
* 1 dcl kisele pavlake
* parmezan po ukusu
* čeri paradajz
* peršun po ukusu
* maslinovo ulje po ukusu
Priprema:
Rernu zagrejte na 220 stepeni.
Očistite i operite patlidžan.
Presecite ga napola pa mu izdubite sredinu. Sipajte maslinovo ulje u zagrejan tiganj pa propržite očišćen i sitno seckan crni luk. Dodajte mleveno meso, sitno iseckanu sredinu patlidžana koja je izdubljena, posolite, pobiberite, dodajte bosiljak, sitno seckan beli luk, tri kašike skuvanog pirinča.
Onda sipajte paradajz, izmešajte i još malo dinstajte.
Napunite patlidžane pripremljenim filom. Stavite patlidžane u vatrostalnu činiju, prekrijte folijom i pecite u prethodno zagrejanoj rerni 20 minuta na 220 stepeni.
Zatim skinite foliju, pa prelijte patlidžane mešavinom umućenog jajeta i pavlake i nastavite pečenje dok preliv ne porumeni. Pospite patlidžane rendanim parmezanom. Ukrasite čeri paradajzom i peršunom.
Služite toplo.
Prijatno!
(Trpeza)
Preporučujemo
UZ OVAJ TRIK BIĆE MEKANE I SUTRADAN: Kako da palačinke ne budu žilave?
04. 03. 2024. u 07:00
UKUSAN, SOČAN I LAK ZA NAPRAVITI. ŠTA ĆETE VIŠE OD TOGA? Okrenuti kolač od jabuka
03. 03. 2024. u 09:00
TOLIKO JE KREMAST DA SE TOPI U USTIMA, A GOTOV JE ZA TILI ČAS: Kolač sa nes kafom
03. 03. 2024. u 10:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)