SVETSKI DAN PČELA: Košnice pune meda na krovovima Beograda

SVETSKI DAN PČELA: Košnice pune meda na krovovima Beograda

GENERALNA skupština Ujedinjenih nacija je, 20. decembra 2017, usvojila predlog Saveza pčelara Republike Slovenije da se 20. maj obeležava kao Svetski dan pčela. Inicijativu koju su podneli slovenački pčelari podržala je i Srbija imajući u vidu sličan stepen razvoja i značaj pčelarstva u obe zemlje.

19. 05. 2023. u 10:36 >> 10:36UN cilj 11, 15

MISLI ZELENO

Ukoliko svakodnevno učinimo bar jedan korak u cilju zaštite životne sredine možemo reći da smo uspeli. Put do utabane staze ne postoji, na nama samima je da izaberemo vreme i način kako ćemo to učiniti. Važno je samo da prirodu poštujemo, jer priroda je čoveku obezbedila sve ono neophodno za njegov normalan i zdrav život.

Kako možemo sačuvati prirodu i zaštititi okolinu? Odgovori na ova pitanja nalaze se na svakom koraku. Postoji bezbroj načina da doprinesemo zaštiti životne sredine. Evo nekoliko najjednostavnijih načina: obratite pažnju koliko i kako koristite vodu, reciklirajte i razvrstajte otpad, smanjite upotrebu plastike, zamenite određenu kozmetiku i sredstva za čišćenje prirodnijim rešenjima.

Info tabla

01

Šta je karbonski / ugljenični  otisak?

02

Šta je Zeleno pranje / greenwashing?

03

Šta je E-otpad?

04

Šta je mikroplastika?

05

Šta znače oznake na ambalaži?

06

Šta je plogging?