PLJESKAVICE OD SVINJSKE DŽIGERICE: Jednostavno, izdašno i ukusno

Новости онлине

19. 03. 2024. u 13:00

Da džigerica bude mekša i ukusnija, čim je kupite, prelijte je mlekom i držite u frižideru do pripreme, ali ne duže od jednog dana.

ПЉЕСКАВИЦЕ ОД СВИЊСКЕ ЏИГЕРИЦЕ: Једноставно, издашно и укусно

Foto: Jutjub printskrin/ Jelajelena Petrovic

Sastojci:

  • 600 g svinjske džigerice
  • 300 g očišćenog krompira
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 glavica crvenog luka
  • 4 kašike ulja
  • 2-3 čena belog luka
  • vezica peršuna
  • 2 jajeta
  • 50 g prezli
  • 150 g bajatog hleba
  • 10 g praška za pecivo
  • so, biber i mešavina suvog začina po ukusu

Priprema:

Džigericu operite i prosušite. Krompir isecite na manje komade, pa ga sameljite zajedno sa džigericom u blenderu. Dobijenu smesu sipajte u veću posudu. U tiganju na zagrejanom ulju propržite sitno seckani crni i crveni luk. Sklonite sa strane i malo prohladite. U posudu sa džigericom dodajte začine po ukusu, kao i sitno seckani peršun i gnječeni beli luk. Dodajte jaja i prezle. Na kraju prohlađeni luk, prašak za pecivo i izdrobljeni hleb. Sve lepo sjedinite, pa ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta. Napravite manje pljeskavice, pa ih pržite u tiganju na zagrejanom ulju.

(Stvarukusa/mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PLANIRAM SVOJU SAHRANU Voditeljka o teškoj bolesti

"PLANIRAM SVOJU SAHRANU" Voditeljka o teškoj bolesti

ZVEZDA rijaliti emisije „The Real Houswives of Beverly Hills“ i voditeljka Tedi Melankamp (43), suočava se s teškom bolešću. Operisala je tumor na mozgu, ali se bolest proširila i na pluća. Tedi je otkrila da njen otac, rok legenda Džon Melankamp (73), već planira njenu sahranu.

15. 06. 2025. u 21:19

Komentari (0)

NEOČEKIVANO: Evo šta radi Ana Ivanović, dok svet priča o razvodu! Srpkinja iznenadila sve (FOTO)