„U DUŠI ZAŽUBORILA STARA ČARŠIJA“: Lice Leskovca kakvo nije bilo poznato mnogima u regionu

„U DUŠI ZAŽUBORILA STARA ČARŠIJA“: Lice Leskovca kakvo nije bilo poznato mnogima u regionu

Gazda Mita, jedan od likova u seriji „Bilo jednom u Srbiji“ koga tumači Predrag Miki Manojlović, kaže da je Leskovac „sav na ćoše“, zbog čega nije bilo izvesno kako će takva sredina prihvatiti priču o sebi, svojim naravima, govoru, mentalitetu…To kako će ljudi u Leskovcu reagovati na ovaj projekat, koji donosi priču o gradu u kojem je rođen, bila je enigma i za autora i producenta Zvonimira Šimuneca, a sada, kada je sve gotovo, sa nama je podelio zadovoljstvo činjenicom kako se serija „primila“ tamo gde je „rođena“.

07. 10. 2022. u 12:39

LIČNU ISTINU OGOLILA JE DO KOSTIJU: Evo ko je francuska spisateljica Ani Erno, dobitnica Nobelove nagrade za književnost

LIČNU ISTINU OGOLILA JE DO KOSTIJU: Evo ko je francuska spisateljica Ani Erno, dobitnica Nobelove nagrade za književnost

DOBIJANJE Nobelove nagrade za mene znači odgovornost da nastavim dalje i da budem otvorena ne samo za probleme kojima sam se ranije bavila, već i za savremeni svet, i želju za mirom koja me je uvek pokretala - kazala je francuska spisateljica Ani Erno (82), u svojoj prvoj izjavi kao dobitnica Nobelove nagrade za književnost za 2022. godinu, datoj novinarima okupljenim u izdavačkoj kući "Galimar".

07. 10. 2022. u 08:12

NAGRADA LJUBINKA BOBIĆ URUČENA MINJI PEKOVIĆ: Priznanje UDUS-a za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije

NAGRADA "LJUBINKA BOBIĆ" URUČENA MINJI PEKOVIĆ: Priznanje UDUS-a za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije

UDRUŽENJE dramskih umetnika Srbije, na sceni Narodnog pozorišta u Subotici, uručilo je Nagradu "LJubinka Bobić" za najbolje glumačko ostvarenje u oblasti komedije ( u 2021. godini) glumici Minji Peković, za ulogu Milje Bušatlije u predstavi "Kus petlić" Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i produkciji Drame na srpskom jeziku Narodnog pozorišta u Subotici.

06. 10. 2022. u 15:46

SRPSKI MOST, MAĐARSKI GOST: Ministarka Maja Gojković svečano otvorila međunarodnu smotru Art market u Budimpešti (FOTO)

SRPSKI "MOST", MAĐARSKI GOST: Ministarka Maja Gojković svečano otvorila međunarodnu smotru Art market u Budimpešti (FOTO)

KULTURA je najbolji način za spajanje i uzajamno razumevanje ljudi. Ona govori univerzalnim jezikom, koji svi razumemo. Ovim rečima, Maja Gojković, potpredsednica vlade i ministarka kulture i informisanja otvorila je sinoć u Balna centru, uglednu međunarodnu manifestaciju Art market u Budimpešti, na kojoj naša zemlja prvi put nastupa kao specijalni gost, programom "Most Srbija“.

05. 10. 2022. u 22:12

ZAVIRITE U REZIDENCIJU FRANCUSKOG AMBASADORA: Pjer Košar otvorio vrata povodom Dana evropske baštine (FOTO)

ZAVIRITE U REZIDENCIJU FRANCUSKOG AMBASADORA: Pjer Košar otvorio vrata povodom Dana evropske baštine (FOTO)

FRANCUSKI ambasador u Beogradu Pjer Košar otvorio je danas za Beograđane vrata ambasade i svoje rezidencije, povodom završnice Dana evropske baštine. Monumentalno zdanje na uglu beogradskih ulica Pariske i Gračaničke, posle Belog dvora, jedno je od najreprezentativnijih u Beogradu iz tog perioda i ujedno jedno od najlepših primera art dekoa, ne samo u Srbiji, već i u Francuskoj.

05. 10. 2022. u 14:06