(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Ukrajinska vojska minirala kontejnere sa opasnim hemikalijama u fabrici u Lisičansku (FOTO/VIDEO)

(UŽIVO) RAT U UKRAJINI: Ukrajinska vojska minirala kontejnere sa opasnim hemikalijama u fabrici u Lisičansku (FOTO/VIDEO)

SPECIJALNA operacija ruske vojske u Ukrajini danas je ušla u 89. dan. Rusija je juče gađala komandne centre, trupe i skladišta municije ukrajinske vojske na istoku i jugu zemlje. Premijer Velike Britanije Boris DŽonson razgovarao je juče sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim o ruskoj blokadi Odese, najvećoj ukrajinskoj brodskoj luci.

23. 05. 2022. u 07:36 >> 22:34

ERDOGAN: Uskoro vojne operacije na jugu zemlje

ERDOGAN: Uskoro vojne operacije na jugu zemlje

PREDSEDNIK Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da će Ankara uskoro pokrenuti nove vojne operacije duž svojih južnih granica kako bi stvorila bezbedne zone duboke 30 kilometara za borbu protiv terorističkih pretnji iz ovih regiona.

23. 05. 2022. u 20:32

RAT NAJMANJE DO JESENI: Pregovori na čekanju, rukovodstvo u Kijevu priznalo da dnevno gine i do sto ukrajinskih vojnika

RAT NAJMANJE DO JESENI: Pregovori "na čekanju", rukovodstvo u Kijevu priznalo da dnevno gine i do sto ukrajinskih vojnika

U UKRAJINI će se ratovati najmanje do jeseni. Vrhovna rada produžila je ratno stanje do 23. avgusta, a do tada je produžen i ukaz predsednika Vladimira Zelenskog o opštoj mobilizaciji. Do sada se ratno stanje produžavalo na mesec dana, pa činjenica da je sada produženo na tri meseca, nedvosmisleno pokazuje da su u Kijevu zaista precrtali sve pregovore sa Moskvom i da će nastaviti da ratuju, u nadi da nove pošiljke oružja sa Zapada mogu da utiču na preokret situacije na frontu.

23. 05. 2022. u 20:14