RAT U IZRAELU: Izraelska vojska nastavila borbene operacije protiv Hamasa, vazdušni i artiljerijski udari širom Gaze

uživoRAT U IZRAELU: Izraelska vojska nastavila borbene operacije protiv Hamasa, vazdušni i artiljerijski udari širom Gaze

RAT u Izraelu - 56. dan. Ministarstvo unutrašnjih poslova u Gazi saopštilo je da je izraelska vojska izvršila napad vojnim vozilima na severozapad Pojasa Gaze nekoliko minuta nakon što je jutros prekinuto jednonedeljno primirje između Izraela i Hamasa. Palestinski mediji izvestili su o izraelskim vazdušnim i artiljerijskim udarima širom enklave nakon isteka primirja, uključujući i grad Rafu, koji se nalazi uz egipatsku granicu. Prethodno je izraelska vojska saopštila da je presrela raketu lansiranu iz Gaze rano jutros nakon što su se aktivirale sirene za vazdušni napad u izraelskim zajednicama.

01. 12. 2023. u 07:43

RAT U IZRAELU: Galant - Eskadrile moraju biti spremen za brzi nastavak rata; Četvoro mrtvih u terorističko, napadu  (VIDEO/FOTO)

uživoRAT U IZRAELU: Galant - Eskadrile moraju biti spremen za brzi nastavak rata; Četvoro mrtvih u terorističko, napadu (VIDEO/FOTO)

RAT u Izraelu - 55 dan. U Izrael ponovo stigao i američki državni sekretar Entoni Blinken. U noći između srede i četvrtka pušteno je 16 talaca koje je Hamas držao u Pojasu Gaze, kao i 30 palestinskih zarobljenika iz izraelskih zatvora. Hamas saopštio da je tokom izraelskog bombardovanja ubijen najmlađi talac, 10-mesečna beba Kfir Bibas, zajedno sa svojom majkom i četvorogodišnjim bratom. Izrael još uvek proverava navode Hamasa. Sukobi i u Dženinu na Zapadnoj obali, gde je uhapšeno 17 Palestinaca, ranjeno šest, uključujući dvoje dece. Izraelska vojska saopštila da je ubila dva visokorangirana operativca Islamskog džihada.

30. 11. 2023. u 07:22 >> 00:28