DIGITALNI SVET: Globalna nedelja medijske i informacione pismenosti

DIGITALNI SVET: Globalna nedelja medijske i informacione pismenosti

U SAVREMENOM društvu, mediji i informacije igraju veliku ulogu u oblikovanju našeg znanja, stavova i vrednosti. Svakodnevno smo izloženi brojnim medijskim i digitalnim porukama koje nam prenose različite informacije, ideje i uticaje. Zato je važno da budemo medijski i informaciono pismeni, odnosno da imamo sposobnost da kritički analiziramo, vrednujemo i koristimo medijske i informacione sadržaje.

27. 10. 2023. u 10:00UN cilj 9

BREND POSLODAVCA: Ključ za unapređenje zapošljavanja

BREND POSLODAVCA: Ključ za unapređenje zapošljavanja

BRENDIRANjE poslodavca postaje sve važnije na današnjem konkurentnom tržištu rada. Kada postanete prepoznati i poznati kao atraktivan poslodavac, vaša sposobnost da privučete, zadržite i motivišete talentovane zaposlene značajno se poboljšava.

23. 10. 2023. u 12:21UN cilj 5, 8

PUT KA USPEHU: Strateško planiranje održivog razvoja

PUT KA USPEHU: Strateško planiranje održivog razvoja

USPEŠNO poslovanje podrazumeva sposobnost organizacije da se prilagodi promenljivom i konkurentnom tržištu, da iskoristi svoje resurse i potencijale, da unapredi svoje proizvode ili usluge, da poveća svoju profitabilnost i održivost, kao i da doprinese rešavanju društvenih i ekoloških izazova.

19. 10. 2023. u 17:26UN cilj 16, 17

Misli zeleno

U užurbanom, savremenom načinu života, kada na odmor odlazimo jednom godišnje i ponekad na neki produženi vikend i izlet, gubimo kontakt s prirodom.

A priroda nisu samo stabla, mora, reke, jezera, livade... Priroda je mnogo više.

Dobro je poznato da boravak u prirodi smanjuje stres, ali dosad nije bilo jasno koliko tačno vremena treba da provedemo u zelenoj oazi, da bi se u našem organizmu smanjio nivo kortizola, tzv. hormona stresa.

Stručna istraživanja su pokazala da je potrebno dnevno da provedemo između 20 i 30 minuta kako bismo optimalno osetili opuštajuće i umirujuće delovanje prirode, nije bitno da li sedimo ili šetamo.

"Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo nasledili od svojih dedova i očeva, nego smo ih pozajmili od svojih potomaka." Poglavica Bik Koji Sedi

Info tabla

01

Ko je zeleni potrošač?

02

Šta podrazumeva digitalna održivost?

03

Šta predstavlja održivu ambalažu?

04

Šta je aeroponika?

05

Šta su urbana toplotna ostrva?

06

Šta su peščane oluje?