BRUCOŠI PO NOVOM PROGRAMU: Inženjer građevine za tri godine

BRUCOŠI PO NOVOM PROGRAMU: Inženjer građevine za tri godine

GRAĐEVINSKI fakultet Univerziteta u Beogradu ove godine upisaće prvu generaciju budućih inženjera po programima sa tri godine za osnovne i dve godine za master akademske studije. Pored odseka Građevina i Geodezija, studenti mogu da upišu i Geoinformatiku, program koji je na raspolaganju studentima od prošle godine.

13. 06. 2022. u 13:39

DOPUNSKI ČASOVI DA BUDU OBAVEZNI: Đaci uglavnom ne dolaze jer se ne upisuju izostanci

DOPUNSKI ČASOVI DA BUDU OBAVEZNI: Đaci uglavnom ne dolaze jer se ne upisuju izostanci

VEĆINA đaka koji imaju slabe ocene, i potrebno im je dodatno angažovanje, ne dolazi na časove dopunske nastave, tvrde u Forumu srednjih stručnih škola. Profesori ne mogu da "nateraju" učenike u učionicu, niti da ih upišu u dnevnik zbog neopravdanog izostanka, tako da ovaj vid nastave postoji samo na papiru. Sindikalci smatraju da bi dopunska trebalo da bude obavezna i da oni koji ne dolaze moraju da snose posledice.

09. 06. 2022. u 13:32

ENGLESKI RADO UČE,  A OD SRPSKOG BEŽE: Skandalozni rezultati pilot-testiranja državne mature - đaci znaju za jedinicu

ENGLESKI RADO UČE, A OD SRPSKOG BEŽE: Skandalozni rezultati pilot-testiranja državne mature - đaci znaju za jedinicu

ĐACI gimnazija i srednjih stručnih škola bolje znaju engleski jezik od srpskog. To su pokazali rezultati pilotiranja državne mature, prema kojima su budući maturanti iz engleskog jezika osvojili prosečno 64 boda, a iz srpskog 47 od maksimalnih 100 poena. Pilotiranje je pokazalo i vrlo slab rezultat iz matematike - prosek je svega 18 poena. Da je reč o oceni, iz matematike bi sa ovoliko bodova dobili čistog keca!

09. 06. 2022. u 07:00