PORESKA UPRAVA OBJAVILA KALENDAR: Ovo su obaveze firmi za mart

PORESKA UPRAVA OBJAVILA KALENDAR: Ovo su obaveze firmi za mart

PORESKA uprava objavila je kalendar poreskih obaveza firmi za mart, prema kome je rok za izmirenje prvih obaveza 5. mart, do kada je neophodno dostaviti obaveštenja o zaključenim ugovorima o izvođenju estradnog programa zabavne i narodne muzike i drugih zabavnih programa u februaru, kao i izveštaja o ispunjenju obaveze zapošljavanja osoba sa invaliditetom za februar i uplati sredstava.

29. 02. 2024. u 08:50

JAČE ZELENE VEZE: Bolja saradnja Srbije i Grčke u oblasti OIE

JAČE "ZELENE" VEZE: Bolja saradnja Srbije i Grčke u oblasti OIE

SRBIJA je prihvatila viziju EU u oblasti energetike i klime, a našim strateškim dokumentima odredili smo naš put u energetskoj tranziciji, koji treba da obezbedi ravnotežu između interesa za energetskom sigurnošću i nezavisnošću i za smanjenje emisije štetnih gasova, kroz povećanje učešća obnovljivih izvora energije (OIE). Ovo je rekla resorna ministarka Dubravka Đedović Handanović tokom današnjeg razgovora sa predsednikom grčke „Kopeluzos grupe“, Dimitrisom Kopeluzosom, o saradnji u oblasti OIE, kao i snabdevanju prirodnim gasom.

28. 02. 2024. u 17:02

MOMIROVIĆ: Nulta tolerancija na sivu ekonomiju, posebno prema duvanskim proizvodima

MOMIROVIĆ: Nulta tolerancija na sivu ekonomiju, posebno prema duvanskim proizvodima

VIŠE od pet tona ilegalnog rezanog duvana, čak 3,5 tone duvana u listu, 26.000 boksova cigareta, 12.000 boksova motanih cigareta, dve tone duvana za nargile i gotovo 1.200 pakovanja snus duvana, uništeno je danas u Smederevu, a zaplenom navedenih duvanskih proizvoda sprečena je šteta za budžet Republike Srbije od oko 200 miliona dinara, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon što je uništen duvan koji je zaplenjen u proteklom periodu.

28. 02. 2024. u 14:50