Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

Kompanija NIS nastavlja sa podrškom gradu Zrenjaninu

KOMPANIJA NIS nastavila je sa pružanjem podrške zdravstvenim ustanovama u našoj zemlji, u okviru koje je nabavljena savremena medicinska oprema za potrebe Opšte bolnice „Đorđe Joanović“, kao i Doma zdravlja „Dr Boško Vrebalov“ u Zrenjaninu, vredna više od 10,5 miliona dinara.

13. 07. 2023. u 15:24

NOVE PRILIKE ZA ODRŽIVA ULAGANJA U SRBIJI: Predstavljena mapa za investiranje koje doprinosi razvoju privrede, društva i čuva životnu sredinu

NOVE PRILIKE ZA ODRŽIVA ULAGANJA U SRBIJI: Predstavljena mapa za investiranje koje doprinosi razvoju privrede, društva i čuva životnu sredinu

U ORGANIZACIJI Vlade Republike Srbije i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u Palati Srbija danas je održan forum „Promocija održivih investicija“. Na ovom događaju javnosti je prvi put predstavljena „Mapa investicionih prilika u skladu sa UN Ciljevima održivog razvoja (COR)“. Forum je organizovan sa ciljem da se kompanije podstaknu da posluju na način koji, osim što im donosi profit, istovremeno doprinosi ekonomskom rastu zemlje, zaštiti životne sredine i društvenom blagostanju.

30. 06. 2023. u 15:02

Misli zeleno

22.april Dan planete Zemlje

Zemlja je jedina poznata planeta na kojoj postoji život. Zašto je važno da budemo u harmoniji sa njom?

Prema Međunarodnoj uniji za očuvanje prirode (IUCN), na Zemlji postoji oko 8,7 miliona vrsta. Procenjuje se da je oko milion životinjskih i biljnih vrsta sada ugroženo izumiranjem.

Planeta svake godine gubi 10 miliona hektara šuma – što je površina veća od Islanda.

Postoje višestruke, izvodljive i efikasne opcije za smanjenje emisija gasova staklene bašte i prilagođavanje klimatskim promenama koje izaziva ljudska aktivnost.  Veoma je važno da pređemo na održiviju ekonomiju koja nudi benefite i za ljude i za planetu. Prirodu čuvamo najpre menjanjem svojih navika.

"Priroda je jedina knjiga koja na svim listovima nudi mnogo sadržaja." – Gete

Info tabla

01

Šta označava CARPOOLING?

02

Ko su ekološki migranti?

03

Šta je održivi lanac snabdevanja?

04

Šta predstavlja regenerativna poljoprivreda?

05

Šta podrazumeva naked/nude pakovanje?

06

Digitalna trezvenost?