POČAST TOZOVCU I NEGOVANOVIĆU: Kraljevčani ne zaboravljaju velikane naše narodne muzike

G. ĆIROVIĆ

09. 03. 2023. u 18:59

PRVIM sastankom Radnog tela za izbor idejnog rešenja zajedničkog spomen-obeležja Predragu Živkoviću Tozovcu i Novici Negovanoviću, u Kraljevu je započeta konkretizacija inicijative za podizanje spomenika velikanima naše narodne muzike.

ПОЧАСТ ТОЗОВЦУ И НЕГОВАНОВИЋУ: Краљевчани не заборављају великане наше народне музике

G.Šljivić

Na ovaj način Kraljevčani žele da odaju počast i da se na prigodan način oduže svojim sugrađanima Tozovcu i Negovanoviću, preminulim 2021. godine, legendarnim umetnicima koji su tokom svojih dugogodišnjih i plodnih karijera, čuvajući tradiciju srpskog melosa, podarili neke od najlepših, nezaboravnih narodnih pesama.

- Oni su širom sveta pronosli srpsku tradiciju i kulturu i uvek su, ne zaboravivši odakle su potekli, ponosno isticali da su Kraljevčani. Smatramo da su više nego zaslužili da im u znak sećanja i zahvalnosti podignemo spomen obeležje – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

Dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva

On je naglasio da će se spomenik nalaziti u pešačkoj zoni u centru grada, kao i da će konačnu reč o tačnoj lokaciji dati urbanisti, dok će kulturni poslenici odlučiti o njegovom izgledu.

G.Šljivić

Udovice velikana - Emilija Janjić Živković i Mirjana Negovanović

- Presrećna sam što će ovaj grad, kao riznica umetnika srpske muzike i kulture, postati večno mesto Predraga Živkovićsa Tozovca i njegovog dragog burazera Novice Negovanovića - rekla je Emilija Janjić Živković, Tozovčeva udovica. - Nemam reči da izrazim svoju zahvalnost Kraljevčanima i svima koji su uključeni u ovaj projekat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)