POŽAR ODNEO KUĆU, IZGORELI I KONJI: Nevolje Stevana Jagoša iz Jadranske Lešnica kod Loznice

POŽAR ODNEO KUĆU, IZGORELI I KONJI: Nevolje Stevana Jagoša iz Jadranske Lešnica kod Loznice

ČETIRI meseca prošlo je otkako je Stevanu Jagošu (77) iz sela Jadranska Lešnica kod Loznice požar uništio kuću i sve što je imao, a komšije su ga sprečile da zbog toga sebi oduzme život. Spavao je posle požara u šupi, a posle apela za pomoć, koji je preko "Fejsbuka" uputio sin njegovog kolege Branko Slavković, Stevanu je smeštaj u svom turističkom objektu u Banji Koviljači obezbedio preduzetnik Dragan Šojić. Humani ljudi donirali su Stevanu odeću, obuću i hranu i uplaćuju priloge na njegov tekući račun, ali nedostaje još novca da bi on na zgarištu podigao novu kuću, skromniju od one koja je izgorela.

22. 03. 2023. u 16:45

FASPER DO KRAJA MARTA DA VRATI MILION EVRA: Inspekcija utvrdila finansijske nezakonitosti na Defektološkom fakultetu

FASPER DO KRAJA MARTA DA VRATI MILION EVRA: Inspekcija utvrdila finansijske nezakonitosti na Defektološkom fakultetu

FAKULTET za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju (nekadašnji Defektološki fakultet) do kraja marta u državni budžet treba da vrati - više od milion evra. To je naložila budžetska inspekcija Ministarstva finansija, koja je utvrdila da je ova visokoškolska ustanova, po osnovu više nezakonitih radnji, oštetila državni budžet za 1,085 miliona evra i to u periodu od početka 2018. do kraja 2022. godine.

22. 03. 2023. u 13:54

BOLNICE SVAKE GODINE  DA PLANIRAJU KADROVE: Ubrzava se dodela specijalizacija i ide se ka ukidanju lista čekanja

BOLNICE SVAKE GODINE DA PLANIRAJU KADROVE: Ubrzava se dodela specijalizacija i ide se ka ukidanju lista čekanja

LEKARI urgentne medicine, anesteziolozi, patolozi i radiolozi najdeficitarnije su specijalizacije u zdravstvu Srbije, pokazala je nova analiza kadrova koju je sprovelo resorno Ministarstvo. Ovaj problem ne može da se reši "preko noći", jer je za školovanje specijaliste potrebno dodatnih pet- šest godina nakon osnovnih studija, ali požar se trenutno gasi tako što se najboljim diplomcima medicinskih fakulteta odmah daju posao i specijalizacija. U toku je i izrada kadrovske strategije, a dr Mirsad Đerlek, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja, očekuje da će ona dati konkretne rezultate za pet godina.

22. 03. 2023. u 13:21

POVUČENA BCG VAKCINA: Ministarstvo zdravlja izdalo saopštenje

POVUČENA BCG VAKCINA: Ministarstvo zdravlja izdalo saopštenje

INSTITUT za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" je kao nacionalni, odgovorni proizvođač i nosilac dozvole za lek "BCG vakcina, liofilizovana" usled minimalnog odstupanja od strogih zahteva specifikacije leka, doneo odluku da iz prometa dobrovoljno povuče seriju pomenutog leka, broj 2710822 sa teritorije cele Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

22. 03. 2023. u 12:34