PRIČA KOJA TRAJE: Noć knjige od 8. do 10. decembra u 33 grada

PRIČA KOJA TRAJE: "Noć knjige" od 8. do 10. decembra u 33 grada

NOVA 29. "Noć knjige", pod sloganom "Priča koja traje" održaće se od 8. do 10 decembra u 33 grada u Srbiji i regionu. Manifestaciji su se pridružili i biblioteke u Beogradu, Jagodini, Novom Sadu, Leskovcu, Kragujevcu, Somboru, Pančevu, Lazarevcu, koje će čitaocima omogućiti velike popuste na članarinu i prirediti posebne programe.

07. 12. 2023. u 16:21

UKRŠTANJE DVA UMETNIČKA SVETA: Nagrada Ivan Tabaković uručena Dragoljubu Raši Todosijeviću

UKRŠTANJE DVA UMETNIČKA SVETA: Nagrada "Ivan Tabaković" uručena Dragoljubu Raši Todosijeviću

POSLE više od decenije pauze, Srpska akademija nauka i umetnosti, u sredu je ponovo dodelila nagradu "Ivan Tabaković", i to istaknutom likovnom umetniku Dragoljubu Raši Todosijeviću, na svečanosti u Salonu kluba SANU. Reč je o nagradi koja je "naslednik" one koju je dodeljovao fond sa imenom slikara i akademika, a od prošle godine prešla je pod okrilje Akademije.

07. 12. 2023. u 15:53

PRIZNANJA ĐORĐEVIĆU I GAGRIČIĆU: U Narodnom pozorištu novinarima Novosti dodeljene zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

PRIZNANJA ĐORĐEVIĆU I GAGRIČIĆU: U Narodnom pozorištu novinarima "Novosti" dodeljene zlatne značke Kulturno-prosvetne zajednice Srbije

U PREPUNOJ sali scene "Raša Plaović" Narodnog pozorišta, juče su svečano uručene Zlatne značke, koje za doprinos razvijanju kulturne delatnosti, dodeljuju KPZ Srbije i Ministarstvo spoljnih poslova, uprava za saradnju sa dijasporom. Ovo priznanje dobilo je 55 pregalaca, među kojima su Branislav Đorđević, urednik rubrike za kulturu "Večernjih novosti" i Dragoljub Gagričić, dugogodišnji novinar našeg lista i pisac.

07. 12. 2023. u 14:12

FILMSKA KRITIKA: Lost Money

FILMSKA KRITIKA: Lost Money

NIKOM-NIŠTA od ovog filma, ponajmanje umetnosti pokretnih slika. Doduše, ima mnogo izgubljenih prilika, naročito izgubljenih para, od toga dobar čerek narodnih novaca.

07. 12. 2023. u 12:49

HADŽI-KOSTIĆ MIHAJLOVIĆU: Priznanje za novinsku satiru

HADŽI-KOSTIĆ MIHAJLOVIĆU: Priznanje za novinsku satiru

UGLEDNO priznanje za doprinos novinskoj satiri, nagrada "Jovan Hadži Kostić" koju tradicionalno dodeljuju "Večernje novosti", biće uručena sutra u 13 časova u Galeriji RTS - "Klub" u zdanju Radio Beograda, u ambijentu izložbe radova sa 56. konkursa "Novosti" za novinsku karikaturu, "Pjer".

06. 12. 2023. u 15:54

KONCERTI NAŠIH MLADIH TALENATA I STRANIH ZVEZDA U USPONU: Orkestar Škole za muzičke talente i Nur Ajadi

KONCERTI NAŠIH MLADIH TALENATA I STRANIH ZVEZDA U USPONU: Orkestar Škole za muzičke talente i Nur Ajadi

ORKESTAR škole za muzičke talente iz Ćuprije, sa pijanistkinjom Nur Ajadi, rezidencijalnom umetnicom prestižne Kapele Kraljice Elizabete iz Belgije, nastupiće danas od 19 časova u sali ćuprijske škole, a potom i u subotu u Zadužbini Ilije M. Kolarca na koncertu iz serijala "Strings&Stars". Mladi umetnici iz Srbije će sa gošćom poreklom iz Maroka izvesti raznovrstan program: Nur Ajadi će se predstaviti Mocartovim Koncertom za klavir i orkestar br. 12 u A duru (K 414), svetsku premijeru imaće kompozicija Maje Le Ru Obradović "Kao u Bajci", posvećena upravo Orkestru škole za muzičke talente, koju kompozitorka najavljuje kao emotivnu i romantičnu uz reči "Uz Talente, ide i Bajka!", a muzičko bogatstvo Španije reprezentovaće dela Enrikea Granadosa i Hoakina Turine.

06. 12. 2023. u 15:52