GRADE ŽELEZNIČKI MOST PREKO TAMIŠA: Od ukupno 16 železničkih stanica u Srbiji, rekonstruiše se 14 u Vojvodini i tri u Zrenjaninu (FOTO)

B. G.

02. 05. 2024. u 20:17

PROJEKTOM rekonstrukcije 14 vojvođanskih, od ukupno 16 železničkih stanica u Srbiji, u koji će biti uloženo 202 miliona dinara, predviđena je i obnova dve železničke stanice u Zrenjaninu, Zrenjanin Fabrika i Putnička, kao i železnička stanica u obližnjem selu Melenci.

ГРАДЕ ЖЕЛЕЗНИЧКИ МОСТ ПРЕКО ТАМИША: Од укупно 16 железничких станица у Србији, реконструише се 14 у Војводини и три у Зрењанину (ФОТО)

grad Zrenjanin

Zamenom krovne konstrukcije počeli su radovi na železničkoj stanici Zrenjanin Fabrika.

Pomenuti objekti prilično su ruinirani i biće obnovljeni po prvi put nakon dužeg vremena, a to su železničke stanice koje nisu obuhvaćene najznačajnijim infrastrukturnim projektima ili izgradnjom brze pruge. osim krovnih konstrukcija, radovi podrazumevaju i sanaciju fasada, stolarije i bravarije, sređivanje instalacija mokrih čvorova.

Kako ističu u Infrastrukturi železnice Srbije, tokom 2023. godine završena je rekonstrukcija pruga Titel - Orlovat i Orlovat - Lukićevo, u ukupnoj dužini 36,4 kilometara, a krajem februara ove godine započeti su radovi na rekonstrukciji pruge Lukićevo – Zrenjanin Fabrika, u dužini osam kilometara, između Orlovata i Zrenjanina, u ukupnoj vrednosti oko 500 miliona dinara.

U rešavanje problema nastalog zatvaranjem za drumski saobraćaj drumsko-železničkog mosta između Tomaševca i Orlovata uključila se direktno država Srbija i to na način kojim će problem biti rešen trajno, izgradnjom dva nova mosta, posebno za drumski i železnički saobraćaj.

RASPISAN TENDER

Za izgradnju novog mosta preko Tamiša kod Orlovata, na železničkoj pruzi Pančevo-Zrenjanin-Kikinda-državna granica, a novi železnički most, gradiće se 12 metara nizvodno od postojećeg, uz rekonstrukciju postojeće pruge, zbog uklapanja novog mosta sa postojećom trasom.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture obezbedilo je sredstva za most u Tomaševcu u iznosu od 1,347 milijardi dinara.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima