KO SU NOVA LICA MEĐU MINISTRIMA: Devet debitanata u timu u Nemanjinoj

S.S.R.

02. 05. 2024. u 20:58

VLADA Srbije ima devet ministara koji se dosad nisu oprobali na funkcijama u Nemanjinoj, a to su: Dejan Ristić, Milica Đurđević Stamenkovski, Darko Glišić, Marko Đurić, Nemanja Starović, Andrijana Mesarović, Jelena Žarić Kovačević, Usame Zukorlić i Tatjana Macura.

КО СУ НОВА ЛИЦА МЕЂУ МИНИСТРИМА: Девет дебитаната у  тиму у Немањиној

Foto: Peđa Vučković

MARKO ĐURIĆ - Na mesto šefa diplomatije dolazi iz ambasadorske pozicije u Sjedinjenim Američkim Državama, a u javnosti je poznat i kao nekadašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

ADRIJANA MESAROVIĆ - Nova ministarka privrede, master je ekonomije, bila je pomoćnik gradonačelnika Novog Sada od 2018. i predsednica Tima za investicije Grada Novog Sada zaduženog, između ostalog, i za realizaciju Programa "Srbija 2025". U biografiji piše da se obrazovala i u Sautemptonu u Velikoj Britaniji.

JELENA ŽARIĆ KOVAČEVIĆ - Na čelo resora državne uprave dolazi sa poslaničkog mesta. Bila je član parlamenta u tri mandata, a vodila je i Odbor za ustavna pitanja. Diplomirala je na niškom Pravnom fakultetu, na kome je stekla i zvanje master pravnih nauka.

NEMANjA STAROVIĆ - Na mesto ministra za rad, boračka i socijalna pitanja stiže iz Ministarstva odbrane, gde je bio državni sekretar. Pre toga bio je i službenik Ministarstva spoljnih poslova, a radio je i u Kancelariji za Kosovo i Metohiju.

MILICA ĐURĐEVIĆ STAMENKOVSKI - Nova ministarka za brigu o porodici i demografiju završila je Fakultet političkih nauka u Beogradu i osnivač je srpske stranke Zavetnici. Ona je najmlađa među damama u Vladi i ima 33 godine. Sa strankom koju vodi učestvovala je na izborima nekoliko puta, a bila je i predsednički kandidat.

DARKO GLIŠIĆ - Njegov resor su kapitalne investicije, završio je Višu građevinsko-geodetsku školu u Beogradu, gde je stekao zvanje inženjera geodezije. Jedan je od osnivača Srpske napredne stranke.

DEJAN RISTIĆ - Novi ministar informisanja, direktor je Muzeja žrtava genocida, istoričar, prevodilac i scenarista. Bio je i v. d. direktora Narodne biblioteke Srbije. Autor je više desetina naučnih radova i brojnih knjiga, a radio je i u Ministarstvu kulture.

USAME ZUKORLIĆ - Jedan je od četvoro ministara bez potrfelja i sa 32 godine je najmlađi član Vlade. Predsednik je Stranke slobode i pomirenja.

TATJANA MACURA - Ministarka bez portfelja, u javnosti je poznata po udruženju "Mame su zakon", a pre odlaska na ministarsku poziciju bila je narodni poslanik. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (13)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!