GOČ NAČIČKAN IZLETNICIMA: Tradicionalna praznična okupljanja na izletištima u okolini Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

02. 05. 2024. u 20:09

I ove godine na tradicionalnom prvomajskom uranku, ali i tokom neradnih prazničnih dana, na poznatim izletištima u okolini Kraljeva okupio se veliki broj izletnika iz svih krajeva Srbije.

ГОЧ НАЧИЧКАН ИЗЛЕТНИЦИМА: Традиционална празнична окупљања на излетиштима у околини Краљева

G.Šljivić

Tako se na planini Goč poviše grada na Ibru, na prelepim proplancima i uz bistru planinsku rečicu, odnosno svuda gde je pogodno mesto za izlet, piknik i roštiljanje, kao i za šetnju šumsikm stazama i uživanje u prirodi, mogla osetiti praznična atmosfera.

G.Šljivić

 

- Već punih deset godina svakog 1. maja dolazimo na Goč bez obzira na vremenske prilike. Uz roštilj i druženje, što se kaže uz iće i piće, u prirodnoj oazi provedemo praznik, a ove godine bićemo i jedan dan duže, sve do Vaskrsa – gotovo u glas poručuju Stefan i Goran iz Kraljeva dok pripremaju mesne đakonije na roštilju.

G.Šljivić

 

Sličnu atmosferu zabeležili smo i u obližnjoj Lopatnici, Bogutovcu, planinskim proplancima Stolova, uz Ribnicu, Žičku reku i Ibar.

G.Šljivić

 

- Ove godine odlučili smo se da jedan dan provedemo na Goču, zatim sledi planinarenje na Stolovima, a potom ćemo jedan dan provesti uz reku Lopatnicu – kaže ekipa planinara iz Kragujevca, Lapova i Svilajnca. - Potrudićemo se da maksimalno iskoristimo praznične dane iako se najavljuje kiša. Trenici provedeni sa porodicom i prijateljima u netaknutoj prirodi i na čistom vazduhu, u današnje vreme više su nego dragoceni.

G.Šljivić

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!