MANČESTERU LIGA ŠAMPIONA VISI O KONCU: Pobeda je imperativ

V.M.

13. 05. 2023. u 10:44 >> 10:45

VULVERHEMPTON dolazi na ''Old traford'' u okviru 36. kola Premijer lige.

МАНЧЕСТЕРУ ЛИГА ШАМПИОНА ВИСИ О КОНЦУ: Победа је императив

FOTO: AP/Tanjug

Junajted je u najgore moguće vreme upao u lošu formu, i dalje je četvrti na tabeli ali ima samo bod više od Liverpula, doduše uz odigran meč manje i očekuje ga velika borba za plasman u Ligu šampiona iduće sezone. Sa druge strane, Vulverhempton je pobedom protiv Aston vile (1:0) matematički obezbedio opstanak u Premijer ligi i bez pritiska će nastupati u samoj završnici prvenstva.

Domaćin je od gotovog napravio veresiju, delovalo je da će sigurno nastupiti u Ligi šampiona sledeće sezone, ali je osvojio samo četiri boda na poslednja četiri susreta, doživeo uzasotpne poraze od Brajtona i Vest hema i tako sebi napravio nepotreban nemir u zavšnici prvenstva. Protiv Brajtona Šo je u samoj završnici meča napravio penal, dok je protiv ''čekićara'' jedinom golu na meču kumovao David de Hea koji je ponovo kiksirao.

Pored svega toga, ''crveni đavoli'' imaju sudbinu u svojim rukama i u preostala  četiri kola potrebno im je devet bodova kako bi ostali na četvrtom mestu. Sigurno je da će se četa Erika ten Haga osloniti na svoju publiku pred kojom Junajted pruža fantastične partije, što i govori podatak da je neporažen na poslednjih 27 utakmica u svim takmičenjima na ''Old trafordu''.

Vulvsi su preko nedelje pogtokom Totija salvadali Aston vilu i tako obezbedili opstanak. Najveće zasluge za to idu sjajnom Đulenu Lopetegiju koji je preuzeo ekipu početkom drugog dela sezone kada se nalazila na poslednjem mestu. Koliko to znači španskom stručnjaku govori i njegova izjava nakon susreta sa ''lavovima'' kada je izjavio da mu je ovo najveći uspeh u karijeri, a znamo da je Lopetegi osvajao ligu Evrope sa Seviljom i bio na čelu španske reprezentacije i Real Madrida.

Vulvsi su u solidnoj formi, ostvarili su tri pobede na poslednjih pet utakmica i bez ikakvog pritiska dolaze na ''Old traford''.

U redovima domaćina neće biti štoperskog tandema Varan-Martinez i to je jedan od glavnih razloga za loše igre Junajteda, pored njih neće nastupiti ni Mektominej, Don van de Bek i Fil Džouns, a pod znakom pitanja je Markus Rašford.

Što se tiče Vulverhemptona, on na ''Teatar snova'' dolazi bez Čikinja i Kalajdžića.

Na prvom ovoseznskom međusobnom duelu ''crveni đaovoli'' su odneli ceo plen sa ''Molinjua'' pogotkom Markusa Rašforda.

Očekujemo da Mančester pred punim tribinama ''Old traforda'' osvoji krucijalna tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu