JATO UKRAJINSKIH DRONOVA LETELO KA KRIMU I KRASNODARU: Hitno se oglasilo rusko Ministarstvo odbrane - Ovo su bile mete

Марија Стевановић
Marija Stevanović

27. 04. 2024. u 08:08

NAD Krasnodarskom teritorijom i Krimom tokom noći je oboreno 68 ukrajinskih dronova, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane Rusije.

ЈАТО УКРАЈИНСКИХ ДРОНОВА ЛЕТЕЛО КА КРИМУ И КРАСНОДАРУ: Хитно се огласило руско Министарство одбране - Ово су биле мете

Foto: Profimedia/Ilustracija/liveuamap

„Protekle noći su zaustavljeni pokušaji kijevskog režima da izvrši terorističke napade pomoću bespilotnih letelica na ciljeve na teritoriji Ruske Federacije. Sistemi nad teritorijom Krasnodarskog kraja presreli su 66 ukrajinskih bespilotnih letelica i još dve bespilotne letelice su uništene iznad poluostrva Krim“, navodi se u saopštenju.

Kako je naglasio guverner Krasnodarskog kraja Veniamin Kondratjev, neprijateljski dronovi su pokušali da napadnu infrastrukturne objekte i rafineriju nafte, ali nije bilo žrtava.

Načelnik Slavjanskog okruga Roman Sinjagovski je pojasnio da je destilaciona kolona na teritoriji lokalne rafinerije oštećena nakon devet napada dronom. Kasnije je regionalni operativni štab prijavio štetu na jedinici za razdvajanje na pet kvadratnih metara, koji je ugašen.

Oružane snage Ukrajine redovno pokušavaju da napadnu ciljeve na ruskoj teritoriji uz pomoć bespilotnih letelica, a snage PVO suzbijaju njihova dejstva, prenele su RIA novosti. 

BONUS VIDEO:

Priče iz hronike: Aleksandar Radovac - Zaradio sam i prokockao 400.000 evra

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)