"NEROAZURI" NASTAVLJAJU U POBEDNIČKOM RITMU: Sasuolo na "Meaci" igra kao kod kuće, ali ovo je neki drugi Inter

O. M.

13. 05. 2023. u 09:30

INTER dočekuje ekipu Sasuola u 35. kolu italijanske Serije A.

НЕРОАЗУРИ НАСТАВЉАЈУ У ПОБЕДНИЧКОМ РИТМУ: Сасуоло на Меаци игра као код куће, али ово је неки други Интер

FOTO: Tanjug/AP

"Neroazuri" će pokušati da ostvare petu uzastopnu pobedu u ligi, a sedmu u svim takmičenjima (rekord sezone) i tako preuzmu treće mesto koje garantuje igranje Lige šampiona i naredne sezone, bez obzira na ishod revanša polufinala sa gradskim rivalom Milanom i eventualnog finala u koje su se izabranici Simonea Inzagija jednom nogom već plasirali, a gde će ih čekati duel ili sa braniocem titule madridskim Realom ili sa šampionom Engleske Mančester sitijem.

Inter trenutno na tabeli Serije A drži  četvrtu poziciju sa 63 boda, dva više od petoplasirnaog Milana i pet više od Atalante i Rome koje dele šestu i sedmu poziciju. 

Upravo je "vučica" i to na svom "Olimpiku" bila poslednja žrtva crno-plavih u italijanskom šampionatu pre nego što su istim rezultatom (2:0) savladali gradskog rivala u Ligi šampiona. Dok su golove protiv Milana postigli Džeko i Mkitarijan, protiv Rome su se u strelce upisali Dimarko i Lukaku. Domaćini su trenutno u seriji od tri utakmice bez primljenog gola pošto su pre ove dve pobede deklasirali Veronu, takođe na gostovanju, sa 6:0.

Simone Inzagi, koji je možda na izlaznim vratima iz Intera iako on to negira, izjavio je pred gostovanje Sasuola na " Đuzepe Meaci" da je to veoma važan meč jer je razlika u odnosu na najbliže pratioce tako mala, a do kraja ima još četiri kola.

Siguran na sredini tabele, bez šanse da ispadne ili da se domogne nekog od evro-kupova, Sasuolovi motivi u ovoj utakmici mogu da budu želja da se prekine niz od tri uzastopna poraza u gostima i mogućnost da ekipa završi sezonu u gornjem delu tabele treći put u poslednje četiri sezone. 

"Neroverdi" su u prošlom kolu osvojili samo bod na svom terenu protiv Bolonje, a trener Alesio Dionizi izrazio je razočarenje ovim remijem jer je "ekipa želela da osvoji sva tri boda".  Time je nagovestio da će Sasuolo do kraja prvenstva igrati kao da ima za šta da se bori, što je za svaku pohvalu i potpuno u duhu njihove fudbalske filozofije. 

Da se ne plaše gostovanja na legendarnom stadionu u Milanu pokazali su i prošle godine kada su pobedili Inter sa 2:0, ali i ove kada su sa čak 5:2 savladali ''rosonere''. Zapravo, Inter ima samo jednu pobedu protiv Sasuola sa poslednjih osam susreta na svom terenu. U ukupnom skoru je 5:3 za Sasuolo, uz dve nerešene utakmice.

Ipak, trenutna forma obe ekipe, sugeriše da je domaćin veliki favorit. Čak i ako se Inzagi odluči da odmara neke igrače pred revanš sa Milanom, a verovatno hoće, jer iako je jednom nogom Inter već u finalu, Milan nikada ne sme da se otpiše i potceni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!