BORBA ZA LIGU EVROPE: Totenhem dolazi na ''Vila park''

V.M.

13. 05. 2023. u 13:23 >> 13:23

DIREKTNI rivali u borbi za šesto mesto ukrstiće koplja od 16 časova u Birmingemu.

БОРБА ЗА ЛИГУ ЕВРОПЕ: Тотенхем долази на Вила парк

FOTO: Tanjug/AP

Velika će se bitka boriti za mesta koja vode u Ligu Evrope iduće sezone. Liverpul je manje-više siguran na petom mestu, tako da će se ostali boriti za šestu poziciju. Trenutno je zauzima Totenhem sa 67 osvojenih bodova, sedmi je Brajton sa dva boda zaostataka, ali i dve odigrane utakmice manje, dok je u priči i Aston vila koja je osvojila 64 poena.

Vila je igrala fantastično od kraja februara do kraja aprila kada je na deset utakmica upisala osam pobeda uz dva remija, delovalo je da će se sigurno dokopati plasmana u Evropu, ali na poslednja dva susreta doživela je poraze od Junajteda i Vulverhemptona i tako sebi značajno umanjila svoje šanse igranja u evro-kupovima.

Čak iako to ne uspeju da učine, ove sezona se može označiti kao veliki uspeh za ''lavove'' koji su jako loše započeli kampanju, flerotovali sa zonom ispadanja, ali od dolaksa Unaja Emerija na klupu sve se promenilo i Vila će ako odradi dobar prelazni rok biti neugodan protivnik svakoj ekipi u ligi iduće sezone.

Sedma pozicija vodi u Evropu (Ligu konferencija) i bivši prvak bi morao da slavi danas kako bi imao šanse da se barem njega dokopa.

Sa druge strane, veoma turbulentna sezona za ''pevce''. Na početku  su izgledali jako dobro, bili u top četiri, ali posle Svetskog prvenstva ekipa se raspala, sve je kulminiralo odlaskom Antonija Kontea sa klupe i san o ponovnom igranju u Ligi šampiona ja rasrpšen na komade. Njega je zamenio Kristijan Stelini koji nije dugo trajao, a sada ''pevce'' sa klupe predvodi bivši igrač Rajan Mejson koji za cilj ima da obezbedi plasman u Evropu iduće sezone.

Mladi Englez je proteklog vikenda ostvario prvu pobedu u novom madatu (već je bio vršilac dužnosti kada je klub napustio Morinjo) kada je Totenhem golom sjajnog Harija Kejna savladao Palas sa 1:0. Kapitenu engleske reprezentacije je to bio 26. ligaški pogodak ove sezone. 

Ova dva tima su odigrala prvi meč Premijer lige u 2023. godini i tada je Vila odnela tri boda iz Londona pogocima Buendije i Daglasa Luiza.

U redovima domaćina neće Stira, dok će kod gostiju odsustvovati Bentankur, Sesenjon i Ljoris.

Očekujemo jednu zanimljivu, ujednačenu utakmicu u kojoj verujemo da će oba tima postići gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)