BAJERN BEZ PRAVA NA KIKS: Šalke gostuje na stadionu gde je primio 13 golova na poslednje dve utakmice

O. M.

13. 05. 2023. u 09:15

NASTAVLjA se borba za zvanje fudbalskog prvaka Nemačke. Branilac naslova i trenutni lider Bajern iz Minhena dočekuje ekipu Šalkea 04 u utakmici 32. kola Bundeslige.

БАЈЕРН БЕЗ ПРАВА НА КИКС: Шалке гостује на стадиону где је примио 13 голова на последње две утакмице

Foto: Profimedia

Bavarci su na čelu tabele sa 65 bodova, jednim više od Borusije iz Dortmunda, koja svoj meč ove runde igra u kasnijem terminu protiv imenjaka iz Menhendgladbaha. Navijači "crno-žutih" svim srcem će navijati za ljutitog rivala koji je njihovim pre tačno dva meseca otkinuo dva boda u "Rajnskom derbiju" na ''Aufšalke areni'' koji je završen rezultatom 2:2.

Ovo je najneizvesnija borba za "salataru" još od sezone 2008/09 kada su posle 31 kola Bajern i Volfsburg bili bodovno izjednačeni na vrhu tabele, a na kraju "zeleni" predvođeni fenomenalnim Grafiteom i Edinom Džekom prvi prošli kroz cilj sa dva boda prednosti zahvaljujući remiju Bajerna sa Hofenhajmom u pretposlednjem kolu.

Situacija je što se tiče Bajerna ove sezone slična toj, pošto u slučaju sve tri pobede Dortmunda do kraja prvenstva, i minhenski velikan mora da ostvari sve pobede ili će ostati bez titule, koju je osvajao deset puta uzastopno. 

Domaćin je pre sedam dana pobedio Verder u Bremenu, golovima Gnabrija i Sanea, dok je Šmit samo ublažio poraz domaće ekipe.

Šalke je povratnik u Bundesligu, stoga dolazak "rudara" posebno raduje navijače Bajerna koji prate statistiku. Njihovi ljubimci imaju impresivan skor sa tek promovisanim ekipama u bundesligi - na 21 poslednjoj utakmici protiv ovih ekipa zabeležili su 17 pobeda, tri nerešene i samo jedan poraz.

Jedina mrlja na tom moćnom rekordu bio je poraz od Bohuma kojim je tada upravljao sadašnji trener Šalkea, Tomas Rajs. Biće to dakle idealna prilika Bavarcima da mu se osvete, ali i njemu da poboljša svoj skor u mečevima protiv giganta.

Šalke je bio u zoni ispadanja neprekidno od devetog kola pa sve do prošle runde kada su pobedom nad Majncom od 3:2, koja je izborena tek u 12. minuta nadoknade izgubljenog vremena u drugom poluvremenu, konačno stigli na 15. poziciju. Daleko od toga da su "rudari" time prebrinuli brige oko opstanka, jer poslednjeplasirana Herta zaostaje samo pet bodova za njima, a Štutgart na 16. mestu, koje vodi u baraž sa trećeplasiranim iz "cvajte" je na samo "minus dva".

Serija od pet poraza i 12 utakmica bez pobede na ''Alijanc areni'', a naročito dva poslednja "izleta" ovde, tokom kojih je klub iz Gelzenkirhena primio 13 a nije dao nijedan gol, ukazuje da bi te razlike mogle da se smanje posle ovog kola, iako Štutgart nema mnogo lakšeg protivnika od Šalkea, jer dočekuje Bajer Leverkuzen koji je u trci za plasmanom u trci za Evropom, a Herta je izgubila na teškom gostovanju Kelnu.

Trener Bajerna Tomas Tuhel ima gori skor u utakmicama protiv Šalkea, nego protiv bilo koje druge ekipe u Bundesligi - samo 14 odsto pobeda ili dve u 14 susreta. Pet puta je gubio a sedam je završeno bez pobednika.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&4+ (kvota 1,70) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)