KROV NAD GLAVOM ZA OSAM PORODICA: Bačka Palanka među liderima po dodeli bespovratnih sredstava za kuću na selu

Lj.P.

20. 04. 2024. u 06:45

JOŠ osam mladih porodica dobilo je bespovratna sredstva za kupovinu kuće s okućnicom u selima opštine Bačka Palanka, a kuće, koje su obezbeđene na konkursu Ministarstva za brigu o selu nalaze se u Pivnicama, Novoj Gajdobri, Tovariševu i Paragama. Ukupna vrednost osam novih kuća sa okućnicom iznosi 9.585.000 miliona dinara.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ОСАМ ПОРОДИЦА: Бачка Паланка међу лидерима по додели бесповратних средстава за кућу на селу

FOTO: opština Bačka Palanka

Vlasnici novih seoskih imanja u četiri bačkopalanačka sela postaće Sanja Kukić, Aleksandar Vlček, Danijela Janičić, Katica Jovanov, Nikolina Kovač, Suzana Lukić, Snežana Anastasijević, Zoran i Ivana Subić.

Predsednik Opštine, Branislav Šušnica ističe da Bačka Palanka spada među lidere po broju mladih koji su dobili bespovratna sredstva za kupovinu kuće na selu. Sa novih osam ugovora, ukupno je 138 porodica i pojedinaca obezbedilo kuću s okućnicom preko konkursa Ministarstva za brigu o selu u selima na teritoriji Bačke Palanke.

Uslovi za konkurs

PRAVO učešća na konkursu za kupovinu kuća s okućnicom imaju mladi do 45 godina starosti, bilo da su bračni i vanbračni parovi ili pojedinci. Za program kupovine seoskih kuća, Ministarstvo je ove godine predvidelo 500 miliona dinara.

- Izuzetno smo zadovoljni što je zahvaljujući odgovornoj i posvećenoj politici Vlade Srbije i Ministarstva za brigu o selu još osam mladih uspelo da reši stambeno pitanje dobijanjem novca za kupovinu kuće na teritoriji naše opštine - izjavio je Šušnica. - Naša Opština Bačka Palanka se pozicionirala kao sredina koja je kao mesto za život privlačna velikom broju mladih ljudi.

Podrška koja im se obezbeđuje, kako je dodao, obostrano je korisna i značajna, jer mladi dobijaju priliku da reše jedno od najvažnijih egzistencijalnih pitanja. Na taj način se podstiče i razvoj lokalne ekonomije, jer se mladima pruža prilika da započnu sopstveni posao ili poljoprivrednu aktivnost.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)