RECEPT RUSKIH BABUŠKI: Ovako je Putinova baba KISELILA KUPUS - 1 tajni sastojak
RECEPT ruskih babuški za kiseli kupus prenosi se s kolena na koleno i važi za jedan od najstarijih i najukusnijih načina pripreme ove zimnice.
10. 10. 2025. u 16:04
SALATA OD KISELIH KRASTAVACA, PAPRIKE I CRVENOG LUKA: Lagana i ukusna salata
Kombinacija kiselih krastavaca, hrskave paprike, slatkaste šargarepe i aromatičnog crvenog luka, uz jednostavan, ali efektan dresing, čini ovu salatu idealnom za svaku priliku. Poslužite je uz roštilj, pečenje ili kao samostalnu užinu — i uživajte u osvežavajućem ukusu!
08. 10. 2025. u 23:22
KROMPIR ČORBA: Domaća, mirisna i zasitna
Kada požele da se vrate ukusu domaće kuhinje, mnogi posežu za starim dobrim receptima poput krompir čorbe. Ova verzija donosi nešto više – kremastu teksturu, miris začinskog bilja i punoću ukusa zahvaljujući kobasici i bogatom povrću. Savršeno jelo za hladne dane ili nedeljnu večeru uz porodicu.
08. 10. 2025. u 13:37
JEDINI RECEPT ZA TURŠIJU KOJI VAM JE POTREBAN: Najbolji odnos povrća, sirćeta i začina!
EVO kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške
04. 10. 2025. u 15:05
RECEPT ZA BELOLUČANE PAPRIKE: Zaludele sve domaćice, a prave se brže od ajvara
ZABORAVITE na dosadne tegle koje stoje godinama, novi hit na trpezama je belolučana paprika u tegli, specijalitet koji svi traže.
03. 10. 2025. u 15:32
GOVEĐA ČORBA SA POVRĆEM: Zdrava čorba puna ukusa
Čorba je jedno od onih jela koje podseća na dom, porodicu i toplinu. Prokelj, šargarepa i mladi krompir daju svežinu i punoću ukusa, a lagano kuvana govedina obezbeđuje sitost i snagu. Ova čorba nije samo obrok, već i pravi zagrljaj u tanjiru.
02. 10. 2025. u 17:01
KUPUS ČORBA SA MLEVENIM MESOM I PIRINČEM: Jednostavno i zasitno jelo
Jelo koje se lako priprema, a pruža puno ukusa i sitosti. Kombinacija mlevenog mesa, kupusa, pirinča i paradajza čini ovu čorbu idealnom za hladne dane, ali dovoljno laganom da prija u svako doba godine.
02. 10. 2025. u 16:19
ČORBA O BELOG PASULJA I PARADAJZA: Jednostavno, zdravo i puno ukusa
Kada nemate mnogo vremena, a želite da pojedete nešto što će vas zasititi i ujedno hraniti, ova čorba je idealan izbor. Lako se priprema, a svaki zalogaj puca od ukusa i hranljivosti.
02. 10. 2025. u 11:12
LOVAČKA SALATA: Postavlja nove trendove dobrog ukusa
RECEPT koji će vam mnogi tražiti.
01. 10. 2025. u 17:36
RECEPT ZA DOMAĆU TURŠIJU: Pogledajte kako su je pravile naše bake - evo u čemu je tajna
EVO kako napraviti tradicionalnu mešanu turšiju kao nekad, recept za zimnicu bez greške
01. 10. 2025. u 16:30
KREMASTA SUPA OD LAZANJA: Za hladne večeri, kremasta supa od lazanja
Ukus lazanja sada možete uživati bez pecanja i pečenja – u kremastoj, mirisnoj supi koja greje dušu. Sve omiljene arome italijanske kuhinje u jednoj utešnoj činiji – rikota, mocarela i marinara sos savršeno se slažu u kremastoj supi od lazanja.
01. 10. 2025. u 08:39
ZIMNICA OD ZELENOG PARADAJZA: Omiljena u mnogim domaćinstvima
MEĐU najpopularnijim vrstama zimnice nalazi se upravo zimnica od paradajza, koja je omiljena u mnogim domaćinstvima zbog svoje svestranosti i bogatog ukusa.
28. 09. 2025. u 12:42
SALATA OD TIKVICA I ŠARGAREPE: Šarena, hrskava i mirisna salata
Savršeno za sendviče, za brz ručak ili kao osvežavajuća užina! Ova salata od tikvica i šargarepe jedan je od onih recepata koji uvek „nestane“ prvi iz ostave. Hrskavo povrće, lagana kiselost i miris začina čine je neodoljivom. Ako je jednom napravite, postaće obavezan deo vaše zimnice!
27. 09. 2025. u 10:50
KISELI PARADAJZ ZA ZIMU: Slatko-kisela čarolija u tegli
Mali, čvrsti paradajzi natopljeni u mirisnom rasolu od belog luka, kopra i sirćeta postaju prava poslastica. Slatko-kiseli, osvežavajući, sa onom „domaćom notom“ koja vraća u detinjstvo – ovo je zimnica koju svi obožavaju.
27. 09. 2025. u 10:00
DOMAĆI ČIMIČURI: Argentinski sos koji osvaja
Čimičuri je jedan od najpoznatijih sosova argentinske kuhinje, koji se najčešće služi uz pečeno meso, ali se odlično slaže i sa povrćem, ribom ili svežim hlebom. Osvežavajući i aromatičan, priprema se od nekoliko osnovnih namirnica i spreman je za samo nekoliko minuta.
26. 09. 2025. u 16:00
RUSTIČNA ČORBA OD POVRĆA: Topla, mirisna i puna ukusa
Ova čorba je savršena za porodični ručak ili laganu večeru.
25. 09. 2025. u 13:21
ČORBA OD MIROĐIJE: Klasik poljske kuhinje
Lagana, mirisna i puna svežine. Podseća na domaći obrok kod bake i uvek je izuzetnog ukusa.
24. 09. 2025. u 17:59
SALATA OD PATLIDŽANA I PAPRIKE: Osvežavajuća, mirisna i puna boja
Idealna je i kao lagani ručak i kao prilog uz meso ili ribu, a priprema se jednostavno i bez dugog čekanja.
20. 09. 2025. u 07:00
KINOA SALATA: Recept za salatu punu boja i svežine
Lagana, hranljiva i prepuna ukusa, ova salata od kinoe i raznovrsnog povrća idealna je za sve koji traže zdrav obrok bez mnogo truda.
19. 09. 2025. u 17:00
PAPRIKA U SENFU: Zimnica puna ukusa
Kad krene sezona paprike, pravi je trenutak da se spremi nešto što će cele zime krasiti trpezu. Paprika u senfu je klasik među zimnicom – blago kisela, pikantna i neodoljivo mirisna. Savršeno ide uz pečenje, ribu, ali i uz domaći hleb kao mali gurmanski zalogaj.
19. 09. 2025. u 16:00
ŠARENA ZIMNICA: Recept za turšiju
Za ljubitelje tradicionalnih ukusa i domaće kuhinje, ova šarena turšija spaja svežinu karafiola, paprike, šargarepe, kornišona i zelenog paradajza u jedno neponovljivo jelo.
19. 09. 2025. u 15:23
KREM ČORBA OD PARADAJZA: Ukus paradajza, sa dodirom hrskavog oraha i karamelizovanog luka
Nežna i baršunasta, ova čorba je savršena za porodični ručak ili svečanu večeru.
17. 09. 2025. u 11:29
KREMASTA ČORBA OD KROMPIRA I MLEVENOG MESA: Čorba za celu porodicu
Topla i kremasta ova čorba sa krompirom i mlevenim mesom savršeno je rešenje za obilan ručak ili večeru. Sa dodatkom pavlake i aromatičnog začina, svaki zalogaj je pravo uživanje.
16. 09. 2025. u 12:45
PEČENI PARADAJZ SA TIKVICAMA: Recept za sočnu salatu
Mirišu neverovatno, imaju još bolji ukus, a možete ih čak čuvati u teglama i uživati u letu tokom cele godine.
12. 09. 2025. u 20:00