SOČNO TELEĆE PEČENJE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
Stavite brašno sa malo soli u posudu, dodajte teleće meso isečeno na kockice, pa sve lepo promešajte.
Potom u šerpi sa ugrejanim uljem pržite meso dok ne dobije braon boju. U drugoj posudi takođe zagrejte ulje i 5-10 minuta pržite celer, luk, šargarepu i pečurke isečene na kriške, a krompir iseckan na kockice.
Zatim dodajte paradajz pire i sve promešajte, sipajte pivo, a nakon toga i bujon od povrća rastvoren u dve šolje tople vode. Ostavite da provri, pa dodajte meso i začinite začinima.
Poklopite šerpu i ostavite da se krčka sat. Potom skinite poklopac, pa otvoreno ostavite da se krčka još pola sata ili dok meso ne omekša. Pospite naseckanim peršunom i služite.
Potrebno je:
- 700 g telećeg mesa
- 800 g krompira
- 250 g pečuraka
- 3 šargarepe
- glavica crnog luka
- 4 stabljike celera
- 2 kašike brašna
- šareni biber
- so
- čubar
- peršun
- bujon od povrća
- korijander
- šolja piva
- 2 kašike paradajz pirea
Preporučujemo
HLADNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Hrskav slatkiš sa prelivom od čokolade (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:53
KINESKI RECEPT ZA HLEB NA PARI: Brze i ukusne pogačice (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:19
DOMAĆE KIFLICE SA SIROM: Recept koji će vas oduševiti (VIDEO)
29. 01. 2023. u 18:21 >> 07:28
ŠTA JE RUSKI PLAN “N”: Ukrajina bi mogla da ostane bez nekoliko važnih oblasti ukoliko Moskva uspe (VIDEO)
NjIHOV primarni cilj je zaštita ruskih pograničnih regiona, kao što je Belgorod, ali sekundarni ciljevi su zauzimanje Harkova, Sumija i Dnjepropetrovska.
26. 04. 2024. u 20:00
TEŠKE VESTI IZ VAŠINGTONA STIGLE U KIJEV: Nema više "patriota" za Ukrajinu
VAŠINGTON još nema besplatne sisteme protivvazdušne odbrane "patriot" koji bi mogli da budu prebačeni u Ukrajinu, proizilazi iz intervjua sa američkim savetnikom za nacionalnu bezbednost Džejkom Salivanom za MSNBC.
26. 04. 2024. u 19:17
LjUDI SE ČUDE: Žika prima OGROMNU penziju - "službenik tri puta proveravao, nije mogao da veruje"
"TAJNA je u tome što je mene pokojni Aleksandar Tijanić naučio da to tako radim..."
26. 04. 2024. u 22:32
Komentari (6)