KRENULI BRUTALNI UDARI RUSA: Moskva pokušava da prekine isporuku američkog oružja

Novosti online

26. 04. 2024. u 17:31

RUSIJA gađa ukrajinske železnice vazdušnim udarima kako bi prekinula isporuku očajnički potrebnog američkog oružja na liniju fronta i ometala vojnu logistiku, rekli su danas ukrajinski izvori.

КРЕНУЛИ БРУТАЛНИ УДАРИ РУСА: Москва покушава да прекине испоруку америчког оружја

Foto Tanjug/AP

Sjedinjene Države su ove nedelje odobrile paket pomoći Ukrajini od 61 milijardu dolara i saopštile da bi prve pošiljke trebalo da stignu u roku od nekoliko dana, ublažavajući akutni nedostatak artiljerijskih granata koji mesecima ometa kijevske snage.

Dok je pomoć finalizovana nakon šest meseci prepirki u Kongresu, ruski ministar odbrane je u utorak rekao da će Moskva pojačati napade na logističke centre i skladišta u kojima se nalazi zapadno oružje. Ukrajinska železnička infrastruktura bila je u četvrtak na meti ruskih napada u istočnoj Donjeckoj oblasti, severoistočnom regionu Harkova i centralnom Čerkaskom regionu, saopštila je nacionalna železnička kompanija.

Mnogostruko nadmašujući kijevske snage po brojnosti i naoružanju, ruske snage su jačale na bojnom polju od februara, kada su zauzele dugogodišnje uporište Avdejevku.

Ruska vojska pogodila je u voz sa zapadnom vojnom opremom u DNR, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti