POSNA I SLATKA, MORATE DA JE PROBATE: Pita sa grizom i suvim šljivama
U danima posta mnogo je kombinacija recepata koji će ulepšati vašu trpezu. Jedan od njih je i recept za pitu od griza i suvih šljiva.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 1 l vode
- 400 g šećera
- 300 g griza
- 2 kesice vanilin šećera
- oko 400 g suvih šljiva
- 200 g aronije
Priprema:
U litar hladne vode dodajte šećer, vanilin šećer i griz, pa postepeno zagrevajte uz stalno mešanje dok ne prokuva.
Ostavite smesu da se prohladi.
Koru za pitu premažite mešavinom ulja i vode.
Na kraj kore stavite ohlađenu smesu od griza. Po njoj poređajte iseckane suve šljive i svežu aroniju. Možete da koristite i višnje, po želji.
Urolajte koru i stavite je u podmazan pleh. Na isti način iskoristite sav materijal, pa kore isecite na parčiće željene veličine.
Ostatkom ulja i vode premažite kore po vrhu.
Pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni.
(Ona)

"DOBRO SMO UPOZNATI SA DOGAĐAJIMA U SRBIJI" Medvedev optužio Zapad za organizovanje protesta u drugim zemljama
ZAMENIK predsednika Saveta bezbednosti Rusije i predsednik stranke Jedinstvena Rusija Dmitrij Medvedev optužio je danas zapadne zemlje da organizuju proteste i mešaju se u izborne procese drugih zemalja da bi održale svoju dominaciju.
31. 07. 2025. u 17:01

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

BLOKIRAO PROMETNU ULICU: Kad su videli ko je za volanom, niko nije smeo ni da priđe! (VIDEO)
NEODGOVORNI vozač "honde" blokirao je nedavno ulicu ispred mumbajskog tržnog centra Lokhandvala, međutim kada su ostali vozači prišli da ga pitaju ga kako se to ponaša i zatraže od njega da skloni vozilo, usledio je pravi šok.
31. 07. 2025. u 17:34
Komentari (0)