FLEKICE SA KUPUSOM: Brz i jednostavan obrok
Flekice s kupusom mnogima su dobro poznato jelo još iz doba detinjstva. Jednostavno je za pripremu, a odlično kao samostalan obrok.

Foto: Jutjub printskrin/Jelajelena Petrovic
Sastojci:
- 1 kg kiselog kupusa
- 2 glavice crnog luka
- Za flekice:
- 1 jaje
- 100 g brašna
- biber, mlevena paprika, ulje
Priprema:
Za flekice umesite testo od jaja i brašna. Rastanjite oklagijom što tanje i isecite na tračice 1 cm širine, a dužine po želji. Poređajte na krpu i ostavite da se prosuše. Na ulju prodinstajte iseckan crni luk, pa dodajte isečen kiseli kupus, po ukusu biber, mlevenu papriku i ako je potrebno soli. Dinstajte poklopljeno uz mešanje oko 40 minuta. Prokuvajte u šerpi litar vode s kašičicom ulja i pola kašičice soli, pa ubacite prosušene flekice. Smanjite vatru i kuvajte desetak minuta uz povremeno mešanje. Procedite i pomešajte s kupusom.
(trpeza)
Preporučujemo

JELO SAČUVANO OD ZABORAVA: Janija izvanredno jelo za ljubitelje domaće kuhinje
23. 04. 2024. u 19:44

MEDITERANSKA POSNA SALATA: Jednostavna, a ukusna, oduševiće vas na prvi zalogaj
24. 04. 2024. u 11:00

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

UŽAS - DA SE PREVRNE ŽELUDAC: Upali gde proizvode krofne namenjene CG primorju - zatekli su HOROR scene (VIDEO)
Krofne su za mnoge jedna od najpoznatijih i najomiljenijih poslastica na svetu, ali posle gledanja snimka koji nam stiže iz Crne Gore pitanje je kako ćete ubuduće gledati na one kupovne.
13. 09. 2025. u 17:03 >> 17:10
Komentari (0)