TURSKI SOMUN: Umesite, rastanjite i pecite u tiganju - Pecivo koje se savršeno slaže i sa slanim i sa slatkim namazom
Turski somun je savršeno mekano i izdašno pecivo koje vapi za odgovarajućim namazom pa u skladu sa time može biti i slatki i slani obrok
 
                                                                                    Foto: Jutjub/Printskrin
Potrebno je:
- 1.100 g brašna
- 400 ml tople vode
- 400 g jogurta
- 1 kašičica soli
- 15 g suvog kvasca
- 50 g putera
Priprema: U činiju prvo stavite jogurt, a onda so i kvasac. Zatim dodajte brašno i mesite, a potom nalijte i vodu - postepeno. Kada umesite glatko testo ostavite ga oko 2 sata da nadođe. "Čupkajte" manje loptice, rastanjite ih na radnom stolu i pržite u tiganju na malo maslaca.
Preporučujemo
 
                    
                    PITA MAFINI SA SIROM: Sprema se brzo, za razna posluženja (VIDEO)
11. 08. 2023. u 14:37
 
                    
                    LAŽNE PIROŠKE, BEZ MEŠENjA: Evo zašto su ukusnije i od Karađorđeve šnicle
11. 08. 2023. u 15:17
 
                    
                    UKRAJINSKI VOJNICI U KLANICI POKROVSKA: "U gradu je pravi pakao, Rusi doveli sve snage koje mogu"
RUSKA pešadija prodrla je u gradske granice jednog od glavnih strateških ciljeva predsednika Rusije Vladimira Putina, preteći da ga opkoli. Ukrajinske specijalne snage uključile su se u borbe u urbanom području.
29. 10. 2025. u 17:43
 
                    
                    SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
 
                    
                    Udala se za 25 leta starijeg čobanina, doživela šok kad je umro
Marsel Amfu je čitav svoj život živeo jednostavno. Njegova kuća nije imala ni struje ni vode. To mu je omogućilo da uštedi ogromne sume novca.
28. 10. 2025. u 21:37
 
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (1)