NAPRAVITE KLUPKO POGAČU: Mekana i ukusna, a brzo se sprema (VIDEO)
MALO drugačija pogača od onih na koje smo navikli
Foto: Bakina kuhinja
KLUPKO POGAČA - potrebno je:
400 ml vode
1 kašičica šećera
580-600 gr brašna
soli, malo ulja
susam
Foto: Bakina kuhinja
KLUPKO POGAČA - priprema:
U mlaku vodu izmrviti kvasac, dodati šećer, pa kad kvasac zapeni dodati malo ulja, brašno, so i zamesiti glatko testo. Pokriti da poraste, pa ga istresti na sto koji ste malo premazali uljem. Podeliti na četiri dela i svaki deo uviti u loptu i ostaviti još malo da se odmara.
Svaku loptu razviti tanko, premazati malo uljem i iseći na uzane trake. Svaku traku uviti u valjak i ređati na sto.
Foto: Bakina kuhinja
Uvijati valjak oko prstiju, kao kad motate klupko. Zadnju loptu razviti i premazati uljem i posuti susamom i kimom. Iseći kao i prethodne i uviti odozgo preko uvijenih traka i formirati veliko klupko.
Ostaviti ga u plehu i pokriti. Premazati uljem i peći na 180 stepeni 50 minuta. Pokriti vruću pogaču krpom da malo omekne. Fina, dekorativna, mirisna i mekana pogača. Uživajte.
Preporučujemo
HRSKAVA POSNA PITA: Pecivo koje se topi u ustima (FOTO/VIDEO)
10. 03. 2023. u 15:00
PRVA PO UKUSU I KVALITETU: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)
09. 03. 2023. u 21:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)