PRVA PO UKUSU I KVALITETU: Sarma ispod sača osvojiće sva vaša čula (FOTO/VIDEO)
TRADICIONALNI recept koji osvaja na prvi zalogaj
Sarma ispod sača - Sastojci:
listovi kiselog kupusa
1 glavica crnog luka
3 čena belog luka
70 gr pirinča
600 gr suvih rebara
1 jaje
lovorov list
so
biber
crvena ml. paprika
tucana ljuta paprika
mast
Sarma ispod sača - Priprema:
Na masti ispržiti seckan luk, dodati papriku jednu i drugu, bibera, seckan beli luk i to ubaciti u meso.
Dodati opran pirinač, jaje i sve dobro izjednačiti. List raširiti na dasku, jednu kašiku staviti nadeva, saviti ivice lista i uviti sarmu.
Ređati u zemljanu činiju, između ugurati suva rebra i lovorov list. Odozgo staviti 1 kašiku masti i još malo paprike.
Naliti vodom, pokriti i staviti u renu zagrejanu na oko 250 stepeni oko 2 sata.
Sarma je vrhunska! Prijatno!
Preporučujemo
PIKANTAN KAO KOH: Najsočniji kolač sa jabukama, čokoladom i suvim grožđem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 17:30
SLADOKUSCI, PREPUSTITE SE: Danas pravimo sočni, čokoladni kolač sa voćem (VIDEO)
08. 03. 2023. u 16:15
UKUS KOJI OSVAJA NA PRVI ZALOGAJ: Lovačke šnicle prelivene belim vinom (VIDEO)
07. 03. 2023. u 21:00
ZELENSKI SAZVAO ČITAV GENERALŠTAB: Izdao hitno naređenje, tek sada sledi haos na frontu u Ukrajini
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski hitno je sazvao sastanak sa visoko pozicioniranim zvaničnicima Generalštaba i vojske zbog situacije na frontu, navodi britanski ekspert Aleksandar Merkuris na svom blogu na Jutjubu.
04. 05. 2024. u 20:06
U NEDOUMICI STE? "Vaskrse" ili "voskrese"? Ovako se pravilno čestita Uskrs ili Vaskrs?
U SUSRET najvećem pravoslavnom prazniku, pokušaćemo da razbijemo nedoumice oko toga kako je pravilno čestitati Uskrs odnosno Vaskrs.
04. 05. 2024. u 21:16
POSLE OPTUŽBI DA KRIJE NACIONALNOST I VEROISPOVEST: "Ja sam Srpkinja, krstiću sina u Hramu!" Maja Berović o PRAVOM imenu i poreklu
"JA SAM Srpkinja i ponosim se time!"
01. 05. 2024. u 13:14
Komentari (0)