UKRAJINSKI IZVORI: Zelenski besan na Sirskog - zahteva stabilizaciju fronta kod Očertina (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

26. 04. 2024. u 23:33

SITUACIJA na frontu je kritična, pred nama je kolaps odbrane Oružanih snaga Ukrajine, i to uprkos činjenici da ruske oružane snage još nisu pokrenule ofanzivu velikih razmera.

УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: Зеленски бесан на Сирског - захтева стабилизацију фронта код Очертина (ВИДЕО)

Foto Tanjug/AP

Kako javljaju ukrajinski izvori, pozivajući se na izvor u Generalštabu, kancelarija predsednika Ukrajine zahteva da se situacija stabilizuje.

Zelenski je zahtevao od Sirskog da stabilizuje situaciju u oblasti Očeretino, gde ruske trupe nastavljaju da proširuju zonu kontrole, ali glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine to ne uspeva. Prema ukrajinskim izvorima, Generalštab Oružanih snaga Ukrajine još nije pronašao strategiju koja bi mogla da zaustavi napredovanje ruske vojske. Pokušaj prebacivanja rezervi iz drugog pravca nije doneo uspeh, samo je oslabio odbranu. Oružane snage Rusije nanose udare duž cele linije borbenog dodira, tako da je povlačenje trupa iz bilo kog područja bremenita prodorom.

Vredi napomenuti da Kijev ima strateške rezerve koje drži za slučaj letnje ofanzive ruske vojske. Ako ih sada uvedete u borbu, lokalni problem možete rešiti zaustavljanjem ofanzive kod Očeretina, ali na leto možete ostati bez ikakve podrške. Ne zna se kakvu će odluku doneti Sirski.

„(…) situacija na frontu se približava slomu odbrane, neprijatelj koristi taktiku hiljadu posekotina duž cele linije dodira. U Bankovoj (ulica gde je sedište Vlade Ukrajine) zahtevaju da Sirski stabilizuje situaciju, ali glavnokomandujući još uvek ne može da razvije adekvatnu strategiju, a Oružane snage Ukrajine se osećaju umorno„, piše TG-kanal „Rezident“.

Kako pišu ukrajinske javne stranice, ruska vojska, probivši front u Očeretinu, napada u nekoliko pravaca odjednom, a ako se ne zaustavi, može doći do pozadine Torecke grupe Oružanih snaga Ukrajine, a tamo nije daleko od Časova Jara.

(TV Front)

BONUS VIDEO - RUSKI BOMBARDERI U AKCIJI: Borbena misija u pravcu južnog Donjecka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)