SAUTEMPTONU VEĆ GORI POD NOGAMA: Brajton juri mesto u evrokupovima

M.T.

26. 12. 2022. u 10:54

''Sveci'' pretposlednji na tabeli.

САУТЕМПТОНУ ВЕЋ ГОРИ ПОД НОГАМА: Брајтон јури место у еврокуповима

Foto: EPA

Sezona je u Premijer ligi stigla skoro do polovine, a za Sautempton je situacija već neko vreme veoma loša. ''Sveci'' su maltene na dnu tabele, a danas od 16 časova dočekaće na stadionu ''Sent Meri'' ekipu Brajtona koja i dalje merka pozicije sa kojih se obezbeđuje plasman u evropska takmičenja.

Za sada je Sautempton na tihoj vatri, ali kako vreme odmiče to preti da se pretvori u ozbiljan požar. Ekipa menadžera Natana Džonsa koji je 10. novembra nasledio Ralfa Hazenhetla u veoma je teškoj poziciji na tabeli pošto je od starta sezone ostvarila samo tri pobede u šampionatu i isto toliko remija uz čak devet poraza. ''Sveci'' u poslednja četiri kola nisu uspeli da ostvare pobedu, a pretrpeli su tri uzastopna poraza, poslednji od Liverpula sa 3:1 i trenutno su na 19. mestu tabele sa 12 bodova, dva više od ''fenjeraša'' Notingema. Pre nedelju dana Sautempton je u Liga kupu savladao Linkoln što je bila prva pobeda za menadžera Džonsa od stupanja na funkciju.

Brajton je u totalno drugačijoj situaciji od Sautemptona, mada je takođe poražen u poslednjem kolu Premijer lige pred pauzu od Aston Vile. ''Galebovi'' su uz taj poraz imali još jedan, kao i dve pobede i remi u pet kola i trenutno se nalaze na sedmoj poziciji sa 21 osvojenim bodom i dovoljno nade da mogu do mesta sa kog se može otići u evropska takmičenja. Međutim, uvertira za meč protiv Sautemptona nije bila baš najbolja pošto je Brajton doživeo iznenađujući poraz od trećeligaša Čarltona u Liga kupu na penale.

U timu Sautemptona i dalje neće biti povređenih Tina Livramenta i Huana Lariosa, dok je pod znakom pitanja igranje Tea Volkota. To nisu i jedini problemi za menadžera Natana Džonsa pošto znak pitanja stoji pored imena Roma Lavije. Ni Roberto de Zerbi ne može da računa na kompletan sastav. Zbog povreda neće biti u timu Denija Velbeka, Jakuba Modera i Adama Vebstera, dok Aleksisa Mekalistera neće biti u timu pošto je prošlog vikenda učestvovao u osvajanju svetske titule Argentine. U odnosu na meč Liga kupa protiv Čarltona, očekuje se da se u tim vrate Leandro Trosar, Pervis Estupinjan i Kaoru Mitoma.

Sautempton je znatno uspešniji u odnosi na Brajton u međusobnim duelim pošto su ''sveci'' ostvarili četiri pobede u odnosu na samo jedan trijumf ''galebova'', dok je pet mečeva završeno remijem i nijedan nije bez golova. Prošle sezone su oba meča ova dva tima završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!