OBRAČUN DONJEG DOMA: Obe ekipe očajnički žele bodove

V.M.

26. 12. 2022. u 10:15

U okviru 17. kola Premijer lige, Everton će od 16 časova dočekati Vulverhempton.

ОБРАЧУН ДОЊЕГ ДОМА: Обе екипе очајнички желе бодове

Foto: Profimedia

Ova dva kluba se nalaze u borbi za opstanak, domaćin je prvi tim iznad crte sa 14 osvojenih bodova, dok su Vulvsi poslednji na tabeli sa deset poena. Ovo je takođe i susret dva najgora napada lige, ''karamele'' su postigle samo 11 golova, dok su gosti na mizernih osam pogodaka u dosadašnjem toku takmičenja.

Everton je u oktobru i septembru bio u odličnoj formi kada je na šest vezanih utakmica bio bez poraza, ali od tada je usledio drastičan pad i u poslednjih sedam kola osvojio je samo četiri boda. Ekipa Frenka Lamparda slabo igra na ''Gudison parku'' ove sezone, na sedam utakmica osvojila je samo osam poena. Tim iz Liverpula je za vreme Svetskog prvenstva odigrao dve prijateljske utakmice u kojima je porazio Seltik i VS Vondererse i nada se da može da prenese te dobre igre u drugi deo sezone. Ova utakmica je jako bitna za domaćina jer igra na svom terenu protiv direktnog rivala za opstanak.

Gost je za vreme pauze zamenio trenera. Nakon katastrofalnih rezultata koje je beležio Bruno Laž uprava ga je smenila i dovela iskusnog španskog stručnjaka Đulena Lopetegija. Lopetegi je vodio Real Madrid i Sevilju i u Vulverhemptonu se nadaju da će moći da ih izdigne sa dna. Pre nedelju dana Vulvsi su savladali Gilingem u EFL kupu sa 2:0, a pre toga su upisali trijumf i remi i na dve prijateljske utakmice, tako da su u dobrom ritmu. U poslednjih pet kola Premijer lige doživeli su četiri poraza i odigrali su nerešeno sa Brentfordom. Poznato je da ekipe umeju dobro da reaguju na promenu trenera i videćemo da li je to slučaj sa ''vukovima''.

Što se tiče međusobnih duela, u prethodnih pet susreta viđene su tri pobede Vulvsa uz jedan trijumf Evertona uz remi.

Lampard neće moći da računa na Garnera, Taunzenda i Konora Koudija, dok su pod znakom pitanja prvi špic ekipe Kalvert Luin i Holgejt.

Lopetegi će na svom debiju u Premijer ligi biti bez Čikinja, Kalajdžića i Neta.

Očekujemo tvrdu utakmicu između ekipa koje su ove sezone pokazale veoma limitiran napadački potencijal.

NAŠ TIP: I0-1&II0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!