SRPSKI OKRŠAJ U LONDONU! Mitrović nikada nije pobedio Milivojevića

M.T.

26. 12. 2022. u 10:44 >> 10:44

Londonski rivali imaju isti broj bodova.

СРПСКИ ОКРШАЈ У ЛОНДОНУ! Митровић никада није победио Миливојевића

Foto: Profimedia

Najjača fudbalska liga u Evropi, a samim tim i u svetu, Premijer liga nastaviće se danas posle nešto više od mesec dana pauze zbog održavanja Svetskog prvenstva u Kataru. Od 16 časova u okviru 17. kola u londonskom derbiju Kristal Palas dočekaće Fulam na stadionu ''Selhurst park''.

Kristal Palas imao je prilično solidnu formu u poslednjih pet kola Premijer lige pre pauze pošto je uspeo da ostvari tri pobede i dva poraza. U poslednjem kolu pred pauzu ''orlovi'' su izgubili od Notingem Foresta minimalnim rezultatom, a prethodno su u Liga kupu poraženi od Njukasla na penale.

Ekipa Patrika Vijere trenutno se nalazi na 11. mestu u Premijer ligi sa 19 osvojenih bodova, koliko ima i Fulam koji je plasiran dve pozicije više zbog bolje gol-razlike. Kristal Palasa je tokom pauze odigrao četiri prijateljska meča i tek u poslednjem protiv Valjadolida je uspeo da slavi, dok je remizirao sa Trabzonom i Botafogom, a poražen je od Napolija.

Pauza zbog Mundijala u Kataru verovato je došla u pravo vreme za Fulam pošto su ''kotidžeri'' u Premijer ligi vezali dva poraza, oba od timova iz Mančestera i oba rezultatom 2:1. Time je malo bačena senka na dobre partije ekipe Marka Silve u prvom delu sezone, ali i dalje Fulam ima sasvim solidnu poziciju na tabeli koju može dodatno da poboljša uz dobar rezultat protiv Palasa. Za razliku od današnjeg protivnika, Fulam je odigrao samo jedan prijateljski meč tokom pauze i remizirao je sa Vest Hemom.

Menadžer Kristal Palasa Patrik Vijera moraće da napravi rokade u defanzivi pošto Mark Gehi ovaj meč propušta zbog žutih kartona, pa se očekuje da u sastavu bude Džejms Tomkins. Takođe, golman Sem Džonston neće se vratiti među stative pre februara, a posle Nove godine se očekuje povratak takođe povređenih Džejmsa Mekartura i Natana Fergusona.

Što se tiče Fulama, najvažnije pitanje za menadžera Marka Silvu je da li će najbolji strelac tima sa devet golova Aleksandar Mitrović biti u sastavu jer se još uvek nije u potpunosti oporavio od povrede i postoji bojazan da neće biti spreman za današnji meč. Definitivno neće u timu biti povređenih Neskensa Kebana, Lajvina Kurzave i Manora Solomona.

Luka Milivojević se našalio u izjavi za engleske medije kada je istakao da su on i Mitrović mnogo dobri prijatelji ali da ga najbolji strelac u istoriji srpske reprezentacije i Čempionšipa nikada nije pobedio i da te rekorde mora da opravda na terenu protiv njega.

Ova dva tima su gotovo rame uz rame u poslednjih deset međusobnih mečeva pošto je Kristal Palas ostvario četiri trijumfa, dok Fulam ima pobedu manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom. Fulam je poslednji trijumf u zvaničnoj utakmici protiv Kristal Palasa ostvario kao gost pre devet godina.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,90)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!