NE ZNA SE KO JE U BOLJOJ FORMI: Očekuje se žestok sudar Lestera i NJukasla

M.T.

26. 12. 2022. u 13:12 >> 13:12

''Lisice'' sve dalje od opasne zone.

НЕ ЗНА СЕ КО ЈЕ У БОЉОЈ ФОРМИ: Очекује се жесток судар Лестера и Њукасла

FOTO:EPA

Uvodni meseci nove sezone nisu delovali obećavajuće za Lester, ali se u međuvremenu mnogo toga promenilo, pa ''lisice'' danas od 16 časova na stadionu ''King Pauer'' dočekuju Njukasl, koji je u fantastičnoj formi, u 17. kolu Premijer lige.

Lester je imao katastrofalan start sezone u Premijer ligi i činilo se da su već početkom oktobra dani Brendana Rodžersa među ''lisicama'' odbrojani. Međutim, Lester je uspeo u narednih mesec dana da ozbiljno podigne formu i u narednih šest mečeva ostvari četiri pobede uz remi i jedan poraz od Mančester sitija i sa 13 bodova iz tih šest mečeva pomeri se ka sredini tabele.

''Lisice'' su trenutno na 13. poziciji sa 17 osvojenih bodova i mada su na samo četiri boda od opasne zone, situacije deluje mnogo bolje nego što je to bio slučaj pre nešto više od dva meseca. Lester je prethodnog vikenda ostvario još jednu pobedu, ovoga puta u Liga kupu gde je sa 3:0 savladao MK Dons.

Za razliku od Lestera koji je imao katastrofalan start sezone, Njukasl je imao drugačiji početak i vremenom je samo nastavio sa odličnim rezultatima. ''Svrake'' su prvi i poslednji put poražene još u petom kolu Premijer lige 31. avgusta od Liverpula sa 2:1 i od tada su nanizali deset kola bez poraza u šamionatu, odnosno imaju učinak od sedam pobeda i tri remija. Zahvaljujući takvim rezultatima, Njukasl je sve iznenadio i nalazi se na trećem mestu sa 30 osvojenih bodova, dva manje od drugoplasiranog Mančester sitija i sedam manje od vodećeg Arsenala. U međuvremenu su ''svrake'' dva puta slavile u Liga kupu protiv Kristal Palasa i Bornmuta, kao i u dve prijateljske utakmice još jednom pokazavši da su u odličnoj formi.

Lester ima nekoliko problema što se tiče povređenih igrača, ali makar menadžer Brendan Rodžers nije zadobio nove glavobolje pošto su ''lisice'' imale sedam igrača na nedavno završenom Svetskom prvenstvu. Na sreću Lestera, svi oni su relativno rano završili takmičenje i nisu doživeli povrede. Jedini koji možda neće igrati protiv Njukasla iz te grupe je Džejms Medison zbog problema sa kolenom. Odranije su povređeni Rajan Bertrand, Rikardo Pereira i Džejms Džastin, dok se na prijateljskom meču protiv Troa povredio Džoni Evans. Pod sumnjom je i igranje Kaglara Sojunčua. Edi Hau za ovaj meč ne može još uvek da računa na Aleksandera Isaka, kao ni na Meta Ričija, Pola Dumeta i Emila Krafta, dok bi mogli da budu spremni Rajan Frejžer i Eliot Anderson.

Lester je šest puta savladao Njukasl u poslednjih deset mečeva, računajući i trijumf u Liga kupu gde je bilo nerešeno posle 90 minuta pa je sve rešeno penalima, a u preostala četiri meča su slavile ''svrake''.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,25)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!