LEDENE KOCKE SA KOKOSOM: Ova kolač bez pečenja uspeva svima (VIDEO)
NAPRAVITE ledene kocke na drugačiji način

Foto: Printskrin/Jutjub/Letina Kuhinja/Leta’s Kitchen
Za razliku od tradicionalnih, ove ledene kocke se ne peku, i glavni sastojak belog kremastog fila je kokos.
Jednostavan je za pravljenje, i uspeva čak i početnicima.
Sastojci za podlogu:
300 grama mlevenog keksa
200 grama rendane čokolade za kuvanje
100 ml mleka
Sastojci za fil:
500 ml mleka
80 grama griza
vanilin šećer
50 grama belog šećera
200 grama kokosovog brašna
bela čokolada (po želji)
Sastojci za glazuru:
100 ml slatke pavlake
100 grama čokolade za kuvanje
1 kašičica kokosovog ulja
Priprema:
Za pripremu podloge pomešati keks i čokoladu, dodati mleko i sjediniti. Pripremljenu podlogu rasporediti po dnu kalupa.
Za pripremu fila zagrejati mleko i šećer, dodati vanilin šećer i griz, (i belu čokoladu po želji), skuvati pa dodati kokosovo brašno. Fil rasporediti preko podloge.
Za pripremu glazure u 100ml slatke pavlake dodati kokosovo ulje i čokoladu za kuvanje. Kuvati dok se ne otopi sva čokolada. Preliti preko kolača i ostaviti 3 sata u frižideru.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

OBRT! Bastijan Švajnštajger skinuo burmu, pa poručio: "Bilo je lepo..."
NE STIŠAVAJU se priče o razvodu Ane Ivanović i Bastijana Švajnštajgera. Iako se bivša teniska šampionka i nemački fudbalski as godinama predstavljaju kao skladan par, društvene mreže i mediji poslednjih nedelja bruje o navodnoj krizi u braku i razvodu.
04. 05. 2025. u 11:07 >> 11:11
Komentari (0)