SITNI KOLAČ ZA KRUPNI ZALOGAJ: Lešnik gnezda, malo desert savršenstvo
KADA bi lešnici rasli u ovakvim gnezdima, sigurni smo da bi ih sva deca "ispraznila" za tili čas.
Foto Shutterstock
Kolač koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim i miluje nepca.
Potrebno je:
- 2 dl vode
- 200 g šećera
- 150 g margarina ili maslaca
- 100 g crne čokolade
- 150 g mlevenih pečenih lešnika
- 250 g mlevenog keksa
Za fil:
- 150 g mlevenog pečenog lešnika
- 150 g namaza od čokolade
Priprema lešnik gnezda
U šerpu sipajte vodu, šećer, maslac (margarin) i čokoladu, pa stavite na laganu vatru da provri. Sklonite sa šporeta i odmah, dok je vruće, dodajte keks i mlevene lešnike. Da biste ubrzali pripremu, ovu smesu za „gnezda“ možete staviti i u zamrzivač - čim se dobro rashladi i počne da se steže, izvadite je i kuglice ćete lakše oblikovati. Kada se smesa dobro ohladi, vlažnim rukama oblikujte kuglice, pa svaku uvaljajte u mleveni lešnik i ređajte ih na poslužavnik obložen najlon folijom ili pek-papirom. Zatim drškom varjače napravite udubljenje na svakoj kuglici. Pomešajte namaz od čokolade sa mlevenim pečenim lešnikom pa taj fil sipajte u špric za ukrašavanje i istiskivanjem punite „gnezda“. Ostavite na hladnom da se dobro rashlade pre serviranja.
FICO ZAGRMEO: Ono što Brisel radi Srbiji nema nikakve veze sa zdravim razumom!
PREMIJER Slovačke Robert Fico izjavio je danas da će na samitu EU - Zapadni Balkan govoriti u korist Srbije, kao i da ono što EU radi Srbiji nema veze sa zdravim razumom i da je kažnjavaju zbog njenih suverenih stavova.
17. 12. 2025. u 15:34
"SRBE SU RASTRGLI, RASTRGLI SU JEDAN NAROD" Putin žestoko udario po Evropi: Tamo nema civilizacije, samo degradacije!
ISPOSTAVILO se da na Zapadu nema nikakve civilizacije, već samo kontinuirana degradacija, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na proširenom kolegijumu Ministarstva odbrane Rusije.
17. 12. 2025. u 13:13
MIMU ZAUSTAVILA POLICIJA: Iznenadilo ih je ono što su zatekli u kolima
NAKON što ih je zaustavila policija, prizor u kolima ih je iznenadio...
17. 12. 2025. u 10:09
Komentari (0)