SAVRŠEN LAGANI PROLEĆNI RUČAK: Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom
Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom odlični su za prolećni lagani ručak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
2 velike tikvice
500 g mlevenog pilećeg mesa
500 g paradajz sosa
svež ili zamrznut peršun
2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
1 veliki crni luk, sitno iseckan
kačkavalj
so i biber po ukusu
Recept za čamce od tikvica punjene piletinom i sirom:
Kako biste pripremili tikvice na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190° C. Pripremite čamce od tikvica. Odsecite ivice tikvica i prepolovite ih po dužini. Kašikom izdubite meso iz sredine. Iseckajte izdubljeno meso i ostavite sa strane.
Dno velike posude za pečenje napunite tankim slojem paradajz sosa. Pripremite fil, tako što ćete da zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja na srednjoj vatri i dodajte sitno iseckani beli luk, seckani crni luk i peršun. Pržite nekoliko minuta. Dodajte mleveno pileće meso, meso tikvica, so i biber i pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta ili dok piletina ne bude potpuno ispržena.
Zatim dodajte dodajte paradajz sos. Dobro promešajte, probajte i dodajte još soli i bibera po želji. Napunite čamce od tikvica smesom od piletine i poređajte ih u posudu za pečenje. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta. Narendajte kačkavalj i pecite nepokriveno još 5-10 minuta, dok se sir ne otopi i ne formira lepu koricu.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

HAOS I DRAMA NA SABALENKINOM MEČU: Svađa. prozivke i na kraju odlazak bez rukovanja (VIDEO)
BELORUSKINjA Arina Sabalenka savladala je Martu Kostjuk iz Ukrajine za plasman u polufinale mastersa u Madridu, a to je bilo sve samo ne običan meč.
01. 05. 2025. u 09:30
Komentari (0)