SAVRŠEN LAGANI PROLEĆNI RUČAK: Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom
Čamci od tikvica punjeni piletinom i sirom odlični su za prolećni lagani ručak.

Foto Shutterstock
Sastojci:
2 velike tikvice
500 g mlevenog pilećeg mesa
500 g paradajz sosa
svež ili zamrznut peršun
2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
1 veliki crni luk, sitno iseckan
kačkavalj
so i biber po ukusu
Recept za čamce od tikvica punjene piletinom i sirom:
Kako biste pripremili tikvice na ovaj način, prvo zagrejte rernu na 190° C. Pripremite čamce od tikvica. Odsecite ivice tikvica i prepolovite ih po dužini. Kašikom izdubite meso iz sredine. Iseckajte izdubljeno meso i ostavite sa strane.
Dno velike posude za pečenje napunite tankim slojem paradajz sosa. Pripremite fil, tako što ćete da zagrejte nekoliko kašika maslinovog ulja na srednjoj vatri i dodajte sitno iseckani beli luk, seckani crni luk i peršun. Pržite nekoliko minuta. Dodajte mleveno pileće meso, meso tikvica, so i biber i pržite na srednjoj vatri oko 5 minuta ili dok piletina ne bude potpuno ispržena.
Zatim dodajte dodajte paradajz sos. Dobro promešajte, probajte i dodajte još soli i bibera po želji. Napunite čamce od tikvica smesom od piletine i poređajte ih u posudu za pečenje. Pokrijte ih aluminijumskom folijom i pecite oko 30 minuta. Narendajte kačkavalj i pecite nepokriveno još 5-10 minuta, dok se sir ne otopi i ne formira lepu koricu.
(stvar ukusa)
Preporučujemo

HOROR NA AUTO-PUTU: Pronađeno 20 tela, četiri obezglavljena visila sa mosta (FOTO)
DVADESET tela, od kojih su neka bila obezglavljena, pronađena su na mostu iznad auto-puta u delu Meksika gde se sukobljavaju frakcije narko-kartela Sinaloa, saopštile su juče meksičke vlasti, prenosi CBS News.
01. 07. 2025. u 09:31

HAMNEI PREVARIO TRAMPA: Amerika gađala prazno nuklearno postrojenje?
VISOKI iranski izvori rekli su Reutersu da je većina visoko obogaćenog uranijuma na lokaciji Fordo uklonjena pre američkog napada.
22. 06. 2025. u 10:37

"SLAGALICA" OVO NE PAMTI: Takmičar od besa polupao taster
KVIZ "Slagalica" retko ima nesvakidašnje situacije tokom emitovanja, ali se neobični trenuci dešavaju, kao i u svakom programu uživo.
29. 06. 2025. u 14:51
Komentari (0)