MAFINI SA BANANAMA: Fenomenalan recept za poslasticu koja se sprema za pola sata (FOTO)
U DANIMA posta kada je dozvoljeno da jedete hranu pripremljenu na ulju, mafini sa bananama su idealna poslastica ili užina. Biće zaista gotovi za najviše pola sata, računajući i mešenje i pečenje. Osim toga, u zatvorenoj posudi, na sobnoj temperaturi mogu da stoje i po nekoliko dana a da ne izgube svežinu i ukus.
J. Matijević
Recept je za 12 mafina, a mera se svakako može udvostručiti.
Sastojci:
* 3 zrele banane
* 100 g šećera
* kesica vanilinog šećera
* 60 g rastopljenog posnog margarina
* 250 g mekog brašna (tip 400)
* ravna kašičica soli
* puna kašičica sode bikarbone
J. Matijević
Priprema:
Banane dobro izgnječite viljuškom (nemojte nikako u blenderu), dodajte šećer, vanilin šećer, so, rastopljeni margarin i brašno u koje ste dodali sodu bikarbonu. Dobro promešajte (masa je čvrsta i lepljiva, ali nemojte da vas to zabrine) i kašikom uspite smesu u svaku papirnu korpicu koju ste stavili u kalup (tako da 2/3 svake korpice bude napunjeno).
Mafine pecite 25 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.
"PA HAJDE DA PRODUŽIMO ZADOVOLjSTVO" Zaharova uputila misterioznu poruku Zapadu
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da su zapadne zemlje zabrinute zbog toga kakva bi još nova ispitivanja oružja Rusija mogla da sprovede nakon demonstracije rakete "Burevestnik".
01. 11. 2025. u 19:52
SAD IZDALE GENERALNU DOZVOLU DO APRILA: Odlažu se sankcije ruskoj naftnoj kompaniji
SJEDINjENE Američke Države su danas izdale tzv. "generalnu dozvolu" kojom se privremeno odlažu sankcije Rosnjeftu u Nemačkoj do 29. aprila 2026. godine, objavilo je američko ministarstvo finansija.
29. 10. 2025. u 16:17
"NIJE ZASLUŽILA DA JOJ SE OVO DESI": Milša kroz suze o Miri Banjac i njenoj tragediji - jednu rečenicu koleginice pamtiće zauvek
GLUMICA Milica Milša ne krije da su ona i njen suprug, Žarko Jokanović, učinili sve da Miru Banjac vrate na scenu posle velike porodične tragedije koja ju je zadesila.
02. 11. 2025. u 10:23
Komentari (0)