RUČAK IZ RERNE: Jedinstvena musaka od pečenih paprika, morate je probati
Sočna musaka od pohovanih paprika sa mesom i pečurkama odličan je predlog za svaki ručak.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 12-14 paprika
- jaja 5
- mleko 4 dl
- crveni luk 2 glavice
- mešano mleveno meso 500 g
- šampinjoni 500 g
- sok od paradajza 2 dl
- suvi začin po ukusu
- so po ukusu
- biber po ukusu
- bosiljak malo
- brašno po potrebi
- ulje po potrebi
Preliv:
- kisela pavlaka 2 dl
- jaja 2
- mleko malo
Priprema:
Paprike poređajte u tepsiju i pecite dok ne budu gotove. Zatim ih prekrite krpom i ostavite da se ohlade. Ogulite ih i napravite filete.
Napravite smesu kao za palačinke od jaja, mleka i brašna, ali da bude gušće. Na vruće ulje stavljajte paprike namočene u gustu smesu za palačinke, pa ih ispohovane ređajte na papirnate ubruse da upiju višak masnoće.
Za to vreme na luku dinstajte mleveno meso, dodajte sitno naseckane pečurke i nakon 15 minuta dinstanja dodajte sok od paradajza. Začinite i ostavite da se malo ukuva.
Nauljite tepsiju i stavite red pohovanih paprika, pa red mesa sa pečurkama i tako dok ne potrošite sav materijal.
Napravite smesu od jaja, pavlake i mleka i prelijte preko izrezane musake da bi preliv ušao u musaku. Pecite na 200 stepeni dok ne porumeni.
(super recepti)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

ZAHAROVA O UPOZORENjU VUČIĆU ZBOG POSETE MOSKVI: Banditizam i ucena, tako deluju terorističke ćelije
PORTPAROLKA ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova danas je nazvala upozorenja Evropske unije predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u vezi njegove posete Moskvi za Dan pobede, "banditizmom i ucenom''.
30. 04. 2025. u 16:55

MAKRON POSLE RUSKOG NAPADA: Hitno nam je potreban mir
RUSKI raketni napad na grad Sumi na severu Ukrajine naglašava hitnu potrebu za nametanjem primirja Rusiji, izjavio je danas predsednik Francuske Emanuel Makron.
13. 04. 2025. u 15:34

ZVANIČNO KRAJ: Kome je pripao dvorac u Beču? Razveli se Toni i Dragana
PEVAČICA Dragana Mirković i biznismen Toni Bijelić zvanično su se razveli nakon 25 godina brak.
30. 04. 2025. u 12:32
Komentari (0)