PAPUCAKI: Božanstveni punjeni modri patlidžan, a mogu i tikvice!
OVO je jedno od omiljenih jela na Balkanu, ali ovaj recept je korak više

Foto: Shutterstock
MODRI patlidžan možete zameniti i tikvicama.
PAPUCAKI - Potrebno je:
2 patlidžana
1/2 praziluka
šargarepa
paradajz
kafena šoljica pirinča
kašika maslinovog ulja
50 g šampinjona
kašičica mešavine suvih začina
majoran
50 g mocarele
200 g junećeg mlevenog mesa
bosiljak
majčina dušica
sušeni celer
1/2 veze peršuna
beli luk u prahu
PAPUCAKI - priprema:
UZDUŽNO presecite patlidžan, izdubite ga i posolite da bi pustio svoj sok. Na mešavini maslinovog ulja i kašike vode izdinstajte praziluk, šargarepu i peršun. Dodajte mešavinu suvih biljnih začina.
Sitno iseckajte šampinjone pa ih dodajte izdinstanom povrću kad je potpuno gotovo i nastavite da još kratko dinstate. Meso posebno izdinstajte, pa dodajte u smesu. Pirinač takođe posebno obarite, procedite i dodajte u smesu. Zatim dodajte začine: majoran, bosiljak, majčinu dušicu, celer i beli luk u prahu. Isperite patlidžan, pa svaku polutku napunite ovim filom.
Odozgo narendajte mocarelu ili neki drugi sir, pa preko poređajte kriške paradajza. Ubacite u rernu, prethodno zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko pola sata.
Preporučujemo

"NEĆU MOĆI DA PRISUSTVUJEM DOGAĐAJIMA" Država EU zabranila Ficu prelet do Moskve, traže se alternativne rute
SLOVAČKI premijer Robert Fico je izvestio da Estonija nije dozvolila slovačkom avionu za Rusiju da preleti preko njene teritorije i da se traži alternativni put.
07. 05. 2025. u 21:01

"TO JE SKANDAL!" Orban žestoko udario na Ursulu fon der Lajen zbog Ukrajine
MAĐARSKI premijer Viktor Orban oštro je kritikovao predsednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lajen na društvenim mrežama zbog poziva Ukrajini da ubrza pristupanje Evropskoj uniji.
07. 05. 2025. u 15:26

TAČNA PUTANjA: Kako je Vučić leteo u Moskvu "momkom iz Brazila" - zanimljiva oznaka aviona "YU-SRB"
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić stigao je danas u Moskvu gde će 9. maja prisustvovati vojnoj paradi povodom Dana pobede.
07. 05. 2025. u 17:04
Komentari (0)