BEZ TRUNKE MESA, A SVI TRAŽE REPETE: Prolećni punjeni patlidžan sa sirom i začinima

Jovana Vasić

07. 05. 2025. u 22:44

Ovaj recept za punjeni patlidžan sa sirom, paradajzom i začinima je hranljiv i ukusan, idealno za glavni obrok.

БЕЗ ТРУНКЕ МЕСА, А СВИ ТРАЖЕ РЕПЕТЕ: Пролећни пуњени патлиџан са сиром и зачинима

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • Patlidžan 2 velika
  • Maslinovo ulje 2 kašike
  • Luk 1 veliki
  • Beli luk 2 čena
  • Paradajz 2 velika
  • Mocarela 200 g
  • Feta sir 100 g
  • So i biber po ukusu
  • Origano 1 kašičica
  • Peršun za dekoraciju

Priprema:

Prethodno zagrejte rernu na 200°C. Operite patlidžane i iseckajte ih po dužini, ali ne do kraja, kako bi se otvorili kao lepeza, ali ostali spojeni na vrhu. Posolite patlidžane i ostavite da stoje 15 minuta kako bi izbacili gorčinu. Zatim ih isperite i osušite. Premažite patlidžane maslinovim uljem, pa ih stavite u rernu i pecite 25-30 minuta, dok ne omekšaju.

Dok se patlidžani peku, zagrejte maslinovo ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne postane staklast, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i pržite još jedan minut. Dodajte iseckan paradajz, sol i biber po ukusu, i suvi origano. Kuvajte dok se smesa zgusne, oko 10 minuta. Izvadite patlidžane iz rerne. Pažljivo raširite patlidžane i rasporedite smesu od paradajza između sekcija patlidžana. Preko smese dodajte feta sir između redova patlidžana. Preko svega pospite rendanom mocarelom. Vratite punjene patlidžane u rernu i pecite još 10-15 minuta, dok se sir ne otopi i dobije zlatno-smeđu boju.

(superrecepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

TOTALNI OBRT! Partizan demantovao da je potpisao ugovor sa Penjarojom