KREMASTI ŠPAGETI SA PILETINOM I SUŠENIM PARADAJZOM: Recept za kremastu testeninu

Milena Tomasevic

25. 11. 2025. u 22:02

Ovaj recept za kremaste špagete sa nežnim pilećim prsima i aromama sušenog paradajza i sveže mirođije savršeno će ispuniti sva vaša očekivanja. Jelo je jednostavno za pripremu, a ukusi su bogati i uravnoteženi.

КРЕМАСТИ ШПАГЕТИ СА ПИЛЕТИНОМ И СУШЕНИМ ПАРАДАЈЗОМ: Рецепт за кремасту тестенину

FOTO: Novosti


Sastojci

Za testeninu:

  • 300 gr špageta

Za piletinu:

  • 300–350 gr pilećih prsa, isečenih na tanke trakice
  • so i biber
  • opciono: prstohvat paprike
  • 1 kašika putera
  • 1 kašika maslinovog ulja

Za sos:

  • 3 čena belog luka, iseckana
  • ½ šolje sušenog paradajza u ulju, iseckanog
  • 1 šolja slatke pavlake
  • ½ šolje rendanog parmezana
  • 1 kašika svežeg mirođije, iseckane (plus dodatno za preliv)
  • 1 kašičica kore limuna (opciono)
  • so i biber po ukusu

Uputstvo

Skuvajte špagete u posoljenoj vodi do al dente (8–10 minuta). Ocedite i ostavite sa strane.

U tiganju zagrejte puter i maslinovo ulje. Dodajte pileće trakice, posolite, pobiberite i po želji dodajte papriku. Pržite 5–6 minuta dok piletina ne porumeni i skupi.

U isti tiganj dodajte malo ulja iz tegle sa sušenim paradajzom. Dinstajte beli luk oko 30 sekundi, dodajte sušeni paradajz i kuvajte još minut.

Sipajte slatku pavlaku i mešajte, zatim dodajte parmezan dok se ne otopi i sos postane glatak. Začinite po ukusu.

Dodajte iseckanu mirođiju i koru limuna za svežinu. Vratite piletinu u tiganj, dodajte špagete i dobro sjedinite sa sosom.

Uživajte!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SRBI GLEDAJU I NE VERUJU Kakvi šeširi za žreb za Svetsko prvenstvo u fudbalu! Evo šta smo propustili!