
HIPOKRATOVA SUPA: Odlična za imunitet i detoksikaciju
Ova supa, pored toga što je zdrav obrok, je deo terapije protiv raznih bolesti... Popravlja imunološki sistem, a odlična je za čišćenje organizma i detoksikaciju, uz obilje jakih antioksidanata.
21. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

STARINSKO JELO OD MESA I POVRĆA: Papazjanija, oduševiće i one izbirljive
Seljačka papazjanija je tradicionalno jelo koje spaja bogate ukuse svežih namirnica i jednostavnost pripreme. Ovo zdravo i ukusno jelo često se pripremalo u domaćinstvima tokom hladnijih dana, donoseći toplotu i bogatstvo ukusa za celu porodicu. Njena priprema zahteva vreme, ali rezultat je vredan svakog minuta - ukusna kombinacija sočnog mesa, povrća i začina koja će oduševiti svakog gosta za stolom.
21. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

ZDRAVI MAFINI SA OVSENIM PAHULJICAMA: Ukusni zalogaji spremni za 30 minuta
Savršeni za doručak ili užinu, a prave se brzo i lako.
21. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

DOMAĆE RUM ŠTANGLICE: Savršene i slatke, za pravo uživanje
Slatke i ukusne, najbolje odmah stavite duplu meru.
20. 02. 2025. u 16:00Jovana Vasić

RECEPT ZA BUJURDI: Grčki specijalitet koji može odlično da posluži kao doručak, meze ili dodatak ručku (VIDEO)
Bujurdi je jelo koje je nastalo u Solunu, a ovaj umak se obično služi kao meze i to najčešće uz pita hleb. Bujurdi je spoj feta i tvrdog sira, kao i pečene paprike i paradajza. Pikantan ukus mu daje ljuta papričica. Grci ovaj umak sa feta sirom obično naručuju u kafani, a priprema nije nimalo komplikovana.
20. 02. 2025. u 13:59Jovana Vasić

ROLAT BAJKA: Mekan i kremast slatkiš za celu porodicu
Svaka domaćica zna da se rolati prave brzo, a jedu još brže. Ovaj rolat je savršen za sve prilike.
20. 02. 2025. u 13:00Novosti online

MALO DRUGAČIJE PUNJENE PAPRIKE IZ RERNE: Recept koji morate isprobati
Bila bi prava šteta da zima prođe bez barem jednih domaćih punjenih paprika. Sveže paprike, slanina i siru su recept za uspeh.
20. 02. 2025. u 11:01Jovana Vasić

ŠPANSKA PARADAJZ ČORBA SA KUVANIM JAJIMA I PRŠUTOM: Nema kuvanja, a uspeva i početnicima u kuhinji
Salamoreho je tradicionalna supa poreklom iz Andaluzije (jug Španije), a pravi se od paradajza, bajatog hleba, ulja i belog luka. Obično se služi sa kuvanim jajetom i seckanom pršutom.
20. 02. 2025. u 10:47Jovana Vasić

ČORBAST PASULJ SA DIMLJENOM SLANINOM: Pravo zimsko jelo, vrlo zasitno i jako
Pasulj sa dimljenom slaninom je aromatičan, izdašan i dobar izbor za ručak.
20. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

POGAČICE OD SAMO 4 SASTOJKA: Brze i ukusne, za savršen početak dana
Prave se lako, a nikad ukusnije.
20. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

PRŽENICE OD PALENTE: Lako ih je spremiti, teško im je odoleti (VIDEO)
Ove neobične prženice od palente odličan su predlog za večeru ili doručak.
19. 02. 2025. u 17:30Jovana Vasić

SALATA OD KROMPIRA SA PRELIVOM OD SENFA: Kremasta, sočna i hranljiva, idealna za večeru ili kao prilog uz glavno jelo
Pored toga što će doneti osveženje u vaš svakodnevni jelovnik, brzo se i jednostavno priprema. U slučaju da ste vegan, možete je jesti i kao glavni obrok jer je veoma zasitna.
19. 02. 2025. u 15:46Jovana Vasić

BRZI KOLAČ SA JABUKAMA KOJI SVIMA USPEVA: Napravite ukusnu poslasticu i obradujte ukućane
Recept za kolač sa jabukama je neverovatno jednostavan, a ukusom osvaja već pri prvom zalogaju.
19. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić

MAĐARSKI GULAŠ IZ RERNE: Ručak pun ukusa, bogat teksturom i uživanje je u svakom zalogaju (VIDEO)
Napravite pravi gulaš po mađarskom receptu, a pecite ga u rerni.
19. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

ČORBA OD PEČENOG PARADAJZA I LUKA: Priprema je neobična, ali jednostavna, a ukus božanstven (VIDEO)
Ako uživate u čorbama od povrća, ova nesvakidašnja varijanta od pečenog paradajza će vam se sigurno dopasti.
19. 02. 2025. u 09:00Jovana Vasić

JELO OD VEKNE HLEBA: Kriške stavite u tepsiju, dodajte fil i uživajte u preukusnom obroku (VIDEO)
Donosimo vam recept za preukusno jelo od vekne hleba.
19. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

ITALIJANSKI KREM OD PISTAĆA: Savršen za filovanje peciva i torti
Isprobajte italijanski krem od pistaća po jednostavnom receptu i moći ćete da ga koristite za filovanja, ili da ga jednostavno namažete na hleb.
18. 02. 2025. u 20:31Jovana Vasić

NAPRAVITE DOMAĆI PARIZER: Zdraviji i lepšeg ukusa od kupovnog
Evo kako da napravite domaći zdravi parizer u kome će uživati cela porodica, savršen je za doručak ili večeru.
18. 02. 2025. u 17:02Jovana Vasić

IDEALAN RUČAK KOJI SE BRZO SPREMA: Medeni i glazirani pileći bataci
Lepo ispečeno i preliveno pikantnim, a jednostavnim sosom, meso bataka se topi u ustima.
18. 02. 2025. u 13:45Jovana Vasić

LIKER OD KAFE: Pravi se od samo 4 sastojka, ima prelepu aromu, a što duže stoji to je lepši
Domaći liker od kafe oduševiće vas ukusom i aromom, ali i veoma jednostavnom pripremom. Možete i da ga iskoristite kao dodatak za pripremu raznih kolača i poslastica.
18. 02. 2025. u 11:00Jovana Vasić

KOLAČ OD VIŠANJA U SIRUPU OD PROSEKA: Recept koji će oduševiti sve sladokusce
Kolač od višanja u sirupu od proseka je zaista prava rapsodija ukusa, sastojci koje ćete rado da kombinujete.
18. 02. 2025. u 09:00Novosti online

ZA SAVRŠEN POČETAK DANA: Domaći hleb od 3 sastojka po receptu DŽejmija Olivera
Slavni britanski kuvar Džejmi Oliver podelio je recept za sve domaćice kako da u udobnosti sopstvenog doma naprave hleb po želji ukućana.
18. 02. 2025. u 07:00Jovana Vasić

KATI - NAJPOZNATIJI MAĐARSKI KOLAČ: Hrskava korica, 2 različita fila i rendana čokolada (VIDEO)
Hrskava korica, čokoladni fil sa džemom i rumom, pa beze fil i na kraju rendana čokolada čine ovaj kolač prosto neodoljivim. Kati je čuvena mađarska poslastica kojoj niko neće moći da odoli. Kombinacija sastojaka je fenomenalna, pa ćete se ovom kolaču uvek rado vraćati.
17. 02. 2025. u 15:00Jovana Vasić

ČETIRI BRZINSKE OBROKA SA NAJMANJE KALORIJA: Ukusno, a ne goji
Četiri brzinska obroka sa najmanje kalorija možete da kobinujete na različite načine, prilagođavate svom ukusu i bez griže savesti uživate u jelu.
17. 02. 2025. u 13:00Jovana Vasić