PREDLOG ZA SAVRŠEN DORUČAK: Slani punjeni cvetići posuti semenkama (VIDEO)
UKUSNI i jednostavno - obožavaćete ove ukusne cvetiće
Foto: Jutjub printskrin/JelaJelena Petrovic
Slani punjeni cvetići - Sastojci:
200 ml kiselog mleka
15 gr kvasca
1 kašičica šećera
500-550 gr brašna
malo ulja
200 gr sira
2 jaja
Slani punjeni cvetići - Priprema:
U mleko rastopiti kvasac, dodati šećer, malo ulja (2 -3 kašike), kiselo mleko, brašno i jedno jaje. Umesiti glatko, mekše testo i ostaviti da naraste.
Razviti oklagijom testo, seći jednake pravougaonike ili odvojiti loptice iste težine i razviti. Viljuškom u dnu obeležit 5 otisaka viljuške, a između svakog otiska iseći koliki je otisak prema gore. Okrenuti testo premazati uljem ubaciti malo sira uviti od čistog dela ka isečenom i saviti u krug.
Foto: Bakina kuhinja
Dobro spojiti krug i ređati u obložen pleh pek papirom. Ostaviti da poraste, a renu uključiti na 200 stepeni C pa smanjiti na 180 stepeni C.
Cvetiće premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći oko 40 min. Pokriti krpom da malo odmore. Fini penasti odličnii za užinu večeru.
Preporučujemo
RECEPT ZA RUČAK BEZ MESA: Ovo povrće uz bešamel sos dobija odličan ukus (VIDEO)
23. 02. 2023. u 19:45
LEPO I UKUSNO: Kako najjednostavnije da spremite batat (VIDEO)
22. 02. 2023. u 21:00
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
"SAD JE TITO ODJEDNOM POBIO JADNE HRVATE..." Vedrana o bivšoj državi: "Sve sam više Jugoslovenka kako vreme odmiče!"
VEDRANA ne bira reči kada govori o vremenu Jugoslavije...
24. 12. 2025. u 09:52
Komentari (0)