NACIJA JE PONOSNA: Putin saopštio sjajne vesti za Rusiju

Novosti online

25. 11. 2022. u 22:43 >> 17:30

Rusija je ove godine izvezla oružje u vrednosti od osam milijardi dolara, uprkos teškim uslovima u 2022. godini, saopštio je predsednik Rusije Vladimir Putin na svečanoj manifestaciji povodom 15. godišnjice kompanije „Rosteh“.

НАЦИЈА ЈЕ ПОНОСНА: Путин саопштио сјајне вести за Русију

Foto: Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP/Shutterstock/Ilustracija

- Danas je jasno da značajan deo naoružanja odlazi na domaću potrošnju, za potrebe Oružanih snaga. Međutim, čak i u ovakvim uslovima već smo prodali u inostranstvo, na svetska tržišta, naoružanje u vrednosti od osam milijardi dolara - saopštio je Putin, istakavši da je u ovakvim uslovima to veoma dobar rezultat.

Kako je dodao, potpisani su ugovori na još veće sume, ali nije želeo konkretnije da govori o tome.

Istovremeno je istakao da se Rusija oduvek s pravom ponosila svojim oružarima, kojima je zahvalio na trudu.

- Uvek ste nadmašivali druge u ključnim oblastima, kao i sada. Ne mislim samo na hipersonično oružje, nego i na druge komponente vojne industrije. Ljudi vredno rade, ugledajući se na naše pretke, na velike tradicije mnogih generacija naših oružara koji su svojim delom dokazali da je rusko oružje – oružje pobede - rekao je Putin.

Ruski lider je naložio odbrambenoj industriji da poveća proizvodnju kako bi bile zadovoljene potrebe ruske vojske.

Takođe je dodao da iskustvo u suprotstavljanju zapadnom oružju tokom specijalne vojne operacije treba iskoristiti za poboljšanje ruskog odbrambenog naoružanja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)