PATRIJARH IZRAZIO SAUČEŠĆE ASADU I ERDOGANU: Naše molitve su danas sa svim žiteljima Turske i Sirije

PATRIJARH IZRAZIO SAUČEŠĆE ASADU I ERDOGANU: "Naše molitve su danas sa svim žiteljima Turske i Sirije"

POVODOM katastrofalnog zemljotresa koji je doneo stradanja i patnju hiljadama ljudi, uništio domove, hramove i druge javne objekte, Njegova Svetost Patrijarh srpski gospodin Porfirije izarazio je danas saučešće Njegovoj Svetosti Patrijarhu carigradskom Vartolomeju, Njegovom Blaženstvu Patrijarhu antiohijskom i sveg Istoka Jovanu, predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu i predsedniku Sirije Bašaru al Asadu.

07. 02. 2023. u 23:35

O UNIŠTENOM MURALU NOVAKA ĐOKOVIĆA: Oglasila se Eparhija raško-prizrenska

O UNIŠTENOM MURALU NOVAKA ĐOKOVIĆA: Oglasila se Eparhija raško-prizrenska

SVAKI incident i napad na naš narod na Kosovu i Metohiji naša Eparhija doživljava sa bolom i tugom. Tako je i sa najnovijim incidentom u maloj srpskoj enklavi u Orahovcu, gde je na trgu ispred crkve oskrnavljen mural sa likom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je bio postavljen u organizaciji italijanske organizacije za pomoć našem narodu na KiM “Prijatelji Dečana".

07. 02. 2023. u 16:09

KAZNA ZA BAHATU VOŽNJU SA SMRTNIM ISHODOM KAO ZA UBISTVO: Predlog roditelja dece stradale u saobraćaju

KAZNA ZA BAHATU VOŽNJU SA SMRTNIM ISHODOM KAO ZA UBISTVO: Predlog roditelja dece stradale u saobraćaju

RODITELjI dece smrtno stradale na pešačkim prelazima širom Srbije dogovorili su se da pokrenu masovnu akciju za hitnu izmenu Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Krivičnog zakonika. Ova odluka je doneta posle, četvrtog po redu, protestnog skupa u Kragujevcu, kod pešačkog prelaza gde je, 7. decembra 2022. godine, poginula devojčica Nikolina Janković zbog bahate vožnje neodgovornog vozača, a među organizatorima zahteva je i njena majka Vera.

07. 02. 2023. u 15:18

POČELE ISPLATE UVEĆANIH ZARADA ZAPOSLENIMA U JAVNOM SEKTORU: Nastavnik početnik sada ima platu  74.658 dinara

POČELE ISPLATE UVEĆANIH ZARADA ZAPOSLENIMA U JAVNOM SEKTORU: Nastavnik početnik sada ima platu 74.658 dinara

PROSVETARI u Srbiji dobili su prvi deo povišice, dok će im drugi deo leći na račune 21. februara. Po novoj računici nastavnik početnik imaće sada mesečnu zaradu od 74.658 dinara, što je za oko 8.300 dinara više nego do sada. Oni koji u radnoj knjižici beleže više staža, recimo 20 godina, a pritom su i razredne starešine od ovog meseca mesečno će zarađivati 83.658, a prethodno su 74.364 dinara.

07. 02. 2023. u 08:54