KRVNIK NIJE DOŠAO NA IZRICANJE PRESUDE: Ubica uličnog svirača odveden kod maksilofacijalnog hirurga

Novosti online

19. 09. 2022. u 16:52

ŽARKU Riđičkom (21) iz Žablja, danas je izrečena presuda za teško ubistvo uličnog svirača Kristijana Kostića (61), zvanog Bleki, a on nije prisustvovao izricanju presude u Višem sudu u Novom Sadu, jer je za to vreme bio u Kliničkom centru Vojvodine kod zubara.

КРВНИК НИЈЕ ДОШАО НА ИЗРИЦАЊЕ ПРЕСУДЕ: Убица уличног свирача одведен код максилофацијалног хирурга

Printsrin Jutjub

Predsednik veća, sudija Sanja Perić, objasnila je da je jutros obaveštena iz Uprave zatvora, da je on odvezen u Kliničkom centru Vojvodine kod maksiofacijalnog hirurga zbog problema sa zubom.

Inače, u novosadskom Višem sudu Žarko Riđički osuđen je juče na 18 godina zatvora, zbog teškog ubistva uličnog svirača Kristijana Kostića, zvanog Bleki (61) iz Novog Sada, 9. februara ove godine u Kosovskoj ulici i to samo zbog 390 dinara.

 - Sud smatra da je dokazano da je okrivljeni počinio krivično delo teško ubistvo pri razbojništvu, gde je od sada pokojnog tražio novac, te mu je on dao 390 dinara, sve što je imao, ali mu okrivljeni nije verovao, te ga je nakon premlaćivanja i pretresao u nameri da će naći još novca. Za ovo krivično delo predviđena je kazna od najmanje 10 godina do doživotnog zatvora. U zakonu stoji da se doživotni zatvor ne može izreći licu koje nije navršilo 21 godinu, što je kod okrivljenog bio slučaj u vreme izvršenja dela - obrazložila je prvostepenu presudu predsednik veća, sudija Perić, pa nastavila:

 - Kao otežavajuća okolnost uzeto je u obzir da se ubistvo dogodilo na javnom mestu, da je naneo oštećenom 12 povreda u gornjem delu tela, da je urinirao po Kostiću, što je čin poniženja žrtve. Kao olakšavajuće okolnost cenjene su njegove godine, da u vreme izvršenja dela nije imao navršenu 21 godinu života i da nije bio osuđivan u vreme kritičnog događaja - rekla je ona.

Podsetimo, na glavnom pretresu Riđički je bez imalo empatije pričao o događaju.

 - Ne sećam se što sam iz kafića krenuo prema njemu. Ne sećam se ni što sam mu tražio pare, ali znam da sam mu rekao "ako ne izvadiš pare nokautiraću te. Nisam ga poznavao, samo sam ga primetio u lokalu da je bio sa gitarom, dok sam ja pio - rekao je na sudu optuženi i dodao:

 - Znam da mi je dao 390 dinara, sa kojima sam kupio cigarete. Uzeo sam pare i krenuo da ga udaram, obuzeo me neki bes. Nastavio sam da ga udaram i nisam mogao da se zaustavim. A zašto, ne znam, znam samo da sam agresivan kada popijem. Kada sam mu video krv iz usta, pokušao sam da ga oživim i tada sam mu pregledao džepove da li ima još para - rekao je on.

Optuženi je u svojoj odbranu rekao da je prolaznika tada zamolio da pozove Hitnu pomoć.

 - Naišao je neki prolaznik i ja sam ga zamolio da pozove Hitnu pomoć. Kada su oni stigli, rekao sam im da čoveku nije dobro i ništa više. Oni su rekli da će sada policija doći, ja sam odmah otišao u stan kod majke. Presvukao sam se i legao da spavam - rekao je on.

(Kurir)

BONUS VIDEO:

UBISTVO ŽENE U ZEMUNU: Snimci sa mesta gde se dogodila tragedija

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)