CVIJETIĆU 18 GODINA ZATVORA: Apelacija preinačila oslobađajuću presudu za pokušaj ubistva Nebojše Tubića Žapca

Lj. PRERADOVIĆ

03. 02. 2022. u 20:30

APELACIONI sud u Novom Sadu, preinačio je presudu Višeg suda u tom gradu, kojom je Goran Cvijetić (45) iz Budisave, na ponovljenom suđenju oslobođen optužbe za pokušaj teškog ubistva Nebojše Tubića Žapca (58) i nelegalno oružje maja 2012. godine i oglasio ga krivim, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora.

ЦВИЈЕТИЋУ 18 ГОДИНА ЗАТВОРА: Апелација преиначила ослобађајућу пресуду за покушај убиства Небојше Тубића Жапца

Na Nebojšu Tubića Žapca pucano 9. maja 2012.

Na toliku kaznu je prvobitno bio osuđen oktobra 2018, kada mu se u istom, jedinstvenom postupku sudilo za pokušaj ubistva Tubića, ali i podmetanje eksplozivne naprave pod službeno vozilo JP "Urbanizam", čiji je direktir tada bio Tomislav Bokan, lider Narodnog pokreta "Dinara-Drina-Dunav".

Ovakva odluka Apelacionog suda usledila je posle žalbe tužilaštva na oslobađajuću presudu, koje je smatralo da su u ponovljenom postupku za pokušaj teškog ubistva i nelegalno oružje, bitno povređene odredbe krivičnog postupka i da je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje.

Cvijetić je prvobitno 2018. za pokušaj ubistva Tubića bio osuđen na 15 godina, za podmetanje bombe na šest i nedozvoljeno oružje četiri godine, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od 18 godina zatvora. Ovu presudu Apelacioni sud je aprila 2019. delimično izmenio, naloživši da se suđenje za pokušaj ubistva Tubića ponovi, dok je deo koji se odnosi na podmetanje eksplozivne naprave i nošenje oružja bez dozvole potvrdio.

Cvijetić, čija je otmica pokušana maja 2017. godine, ubrzo posle toga je uhapšen zbog sumnje da je 9. maja 2012, u Ulici Miše Dimitrijevića u Novom Sadu, ispalivši 12 metaka iz "škorpiona", pokušao da ubije Žapca, koji je sedeo u bašti picerije "Aleksandar" sa nekoliko poznanika. Tubića je jedan metak pogodio i teško ranio u glavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)